Адвокатите на Георги Цветанов поискаха отвод на вещо лице

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:56 / 23.02.2010
1675
Адвокатите на Георги Цветанов, подсъдим по делото във Варненския окръжен съд за убийството на 21-годишната студентка Радостина, поискаха отвод на вещото лице, което е правило анализите на кръвните проби от дрехите и други веществени доказателства. Тезата на адвокатите беше, че е недопустимо да в извършването на експертизата да участва предубедено и заинтересовано от случая вещо лице, което по техните думи няма как да направи адекватен анализ на кръвта от всички дрехи и вещи, които са намерени на мястото на убийството, които никак не са малко. Изследваните обекти са от порядъка между 70 и 80 отделни предмета. Адвокатите предупредиха вещото лице Йордан Панайотов Йорданов, че той може да носи наказателна отговорност за изготвяне на документ с невярно съдържание. Тяхната теза беше, че още преди да се направи заключението на вещото лице във връзка с кръвните проби е бил изготвен документ, чието съдържание се припокрива с информацията от днешните показания на Йорданов.

От своя страна прокурорът Радослав Лазаров заяви, че няма данни за предубеденост и заинтересованост на вещото лице и че Йордан Йорданов много добре знае, че е под угрозата на наказателна отговорност и той дава показания по съвест. Той аргументира с това твърдението си, че експертът е направил анализа съвсем добросъвестно, въпреки че по време на процеса и от двете страни по делото бяха отправени твърдения, че много от направените анализи в голяма степен съдържат неясноти.

След кратко съвещание съдът заяви, че желанието на адвокатите за отвод на Йорданов са неоснователни. В момента делото продължава с изслушването на Йордан Йорданов. Прокурорът му задава въпроси относно всички изследвани елементи на направените кръвни анализи. Един от адвокатите на обвиняемия Цветанов поиска повечето от дрехите, които са веществени доказателства по делото, да бъдат донесени в съда, защото той лично се съмнява, че вещото лице изобщо е направило анализите, чиито резултати съобщава и че въобще са взимани кръвни проби от дрехите на убитата студентка и от други вещи, иззети при разследването.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (148):
06.03.2013 4 г. от зверското убийство на Радостина
06.03.2012 Три години от зверското убийство на Радостина
06.03.2011 Две години от зверското убийство на Радостина
21.01.2011 Защитата обмисля искане за рестарт на делото "Радостина"
19.01.2011 Няма манипулиране на доказателства по делото на Радостина
19.01.2011 Таня Евтимова: Очаквам бащата на Георги да си подаде оставката
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).