Агнешкото във Варна в навечерието на Великден - до 15 лв. за кг
Килограм агнешко месо във Варна се продава на цени от 12 до 15 лв. в навечерието на най-светлия християнски празник. Това показа проверка в няколко търговски обекти. Килограмът на агнешкия бут струва около 13 лв, а плешката е с около лев-два по-евтина. Дробсърмата се предлага на цени от около 7 лв.
Според търговците цените нямат промяна спрямо миналата година, но търсенето е по-слабо. В един от магазините на големите търговски вериги във Варна се предлага дълбоко замразено месо, внос от Нова Зеландия. Килограм дреболии струва около 4,50 килограма, а агнешки главички 2,70. Върху опаковката пише, че срокът на годност е до 2013 като са пакетирани през 2011г.
Източник: Радио "Варна"