Агресивни пчели пратиха шестима във варненската Токсикологията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:13 / 08.05.2010
793
Шестима души са останали за лечение в Клиниката по токсикология към Военноморска болница във Варна заради ухапвания от пчели. Става въпрос за три различни случая, като най-масовият е от село Любен Каравелово, съобщи дежурният лекар.

При него са пострадали двама мъже и две жени, единият от които отглеждал насекомите. След като ги раздразнил, те атакували него и две от домашните му животни - кон и куче, които починали от ухапванията.

Нападната била и сестра му, а след това пчелите надупчили и двама съседи, притекли се на помощ. Мъж от Долен чифлик пък бил приет с десетки ухапвания, а варненец пострадал във вилата си, тъй като бил алергичен.

В Токсикологията е постъпил и един рибар, ужилен от морски дракон. Специалистите предупреждават при подобни случаи незабавно да се потърси лекарска помощ. За отблъскване на насекоми се препоръчва репелент, а за алергичните - адреналин.

Източник: dnesplus.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).