Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Агресивно куче нахапа болонка и нападна стопанката й
Автор: Екип Varna24.bg 11:32 / 29.01.2013Коментари (0)1256
© Народно дело
Безстопанствена немска овчарка или мелез, който носи основните белези на тази порода, нахапа сериозно болонка и нападна стопанката й, която се опитваше да го спаси. Това ни разказа стопанката на пострадалото куче - Людмила Найденова, която ни показа и мястото на нападението в пресечка на ул. "Кракра".

По нейните думи младото, но доста агресивно куче я е атакувало ненадейно. "Нападна в гръб. По чудо не паднах, но не успях да запазя болонката си, която е наръфана. Беше към 8,15 сутринта, нямаше кой да ми помогне и ако не беше един шофьор на такси, който успя да ми отвори задната врата, не знам как щях да оцелея", разказа тя. Разтревожената стопанка показа пред обектива ни и пораженията, които е понесла възрастната й болонка, която часове след нападението беше доста уплашена.

Людмила Найденова разказа също, че по-късно видяла агресивната овчарка да обикаля по съседни улици, но този път като тартор на още две кучета, които я следвали. Тя коментира също, че не е никак доволна от реакцията на служителите на общинския приют за бездомни кучета. След като чрез дежурния в общината тя се свързала с тях, те й обяснили, че ще я потърсят, за да тръгне на обход с тях и да им покаже точно кое куче я е нападнало.

"Това е абсурдно, кучето може да обикаля целия район, не мога да отделя време, за да го преследвам с тях", коментира Найденова. Тя обясни, че се притеснява, че агресивното животно може да нападне и дете, тъй като в близост до мястото на инцидента има няколко учебни сгради. Освен това в близост е и едно от оградените места за свободна разходка на кучета, направени от общината.

Варненката, която всъщност е родена в Ленинград (сегашния Санкт Петербург), разказа и още нещо любопитно, свързано с детството й и тогавашните правила в съветска Русия за отглеждането на домашни животни. Тъй като и двамата й родители работели, като малка тя нямало как да има куче, защото от ленинградския кучкарник просто отказали да поверят такова на семейство, в което няма кой да се ангажира с отглеждането му през първата година.

"Когато ставаше въпрос за породисто куче, се подписваше декларация, че размножаването му може да става само с посочен от тях екземпляр от същата порода", добави Людмила Найденова. Стопанинът бил задължен да пази кучето си и ако се появи някое поколение от "незаконно" чифтосване, освен че се плащала глоба, кучето можело да бъде отнето.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: