Акостираха корабите-участници в учението Blackseafor

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:11 / 16.04.2010
781
Във Варна днес пристигнаха корабите от групата за военноморско сътрудничество на черноморските държави BLACKSEAFOR. В 14-та поредна активация на BLACKSEAFOR участват корвета "Rear admiral Horia Macellariu" от състава на Военноморските сили на Румъния, с командир капитан II ранг Ливиу Моток, фрегата "Yildirim" от състава на Военноморските сили на Република Турция, с командир капитан II ранг Айдън Сезеноглу, голям десантен кораб „Цезар Куников" от състава на Черноморския флот на Руската федерация, с командир капитан II ранг Сергей Александрович Ларчук и кораб за управление „Славутич" от състава на Военноморските сили на Украйна, с командир капитан II ранг Максим Кириакиди. Единствено Грузия няма да участва с кораб, но ще има свой представител в Щаба на BLACKSEAFOR.

Оперативен командващ на BLACKSEAFOR е комодор Румен Николов - заместник началник на ВМС. Командир на Оперативната група за военноморско сътрудничество на черноморските държави BLACKSEAFOR е комодор Георги Мотев - командир на военноморска база Бургас.

За днес са предвидени протоколни визити на командирите на кораби от групата при командира на военноморска база Варна - комодор Емил Ефтимов, а след това - при кмета на Община Варна - господин Кирил Йорданов. Утре корабите ще са отворени за посещение от граждани от 10:00 до 12:00 часа.

По време на първата за годината активация корабите от BLACKSEAFOR ще прекарат 6 дни на море и ще проплават 1200 морски мили. Седемстотинте участника в групата за военноморско сътрудничество ще бъдат в 3 пристанища в продължение на 13 дни.

 

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).