"Алкохолът е лош шофьор" привлече вниманието на варненци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:03 / 17.09.2011
953
Във Варна първият ден от кампанията "Алкохолът е лош шофьор" отново привлече вниманието на жителите на града

Варненци се съгласиха да станат "шофьори" на компанията и да не употребяват алкохол по време на вечерта

 

За първи път във Варна се проведе социално-отговорната кампания "Алкохолът е лош шофьор". Всички участници имаха възможност да тестват специлани алкохолни очила, които възпроизвеждат наличието на 1.1 промила алкохол в кръвта. По този начин желаещите имат възмможността да усетят в реални и безопасни за себе си условия, как се променят възприятията им под въздействието на алкохол. След свалянето им всички бяха категорични, че разликата във възприятията с и без очила е плашеща и не биха си позволили да седнат зад волана след употребата на алкохол.

Тестовете се провеждат в централните локации на града, в часовете между 20.00 и 24.00 ч. Част от инициативата бе промоутърите на "Алкохолът е лош шофьор" да призоват участниците, излезли с автомобил, да изберат представител от компанията си, който да не консумира алкохол до края на вечерта, като така се превърне в "шофьор" на компанията и прибере безопасно приятелите си. Всички участници в "Алкохолът е лош шофьор" получават листовка с информация за промилите алкохол в кръвта и влиянието им върху възприятията, значка и бира Каменица 0%. Тестовете във Варна продължават и тази вечер.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).