АнтиСПИН кампания стартира във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:04 / 29.11.2010
455
Наближава денят, в който целия свят се обединява около една кауза, надхвърляща отликите между хората. На 1-ви декември отбелязваме деня, който е отреден за символичен фокус на нестихващата борба с болестта, която отнема милиони животи по целия свят. СПИН.

За трета поредна година община Варна, дирекция "Превенции" организира АНТИСПИН кампания, която обединява младите хора на Варна както и всички организации, ангажирани с превенцията, контрола и лечението на ХИВ/СПИН, научи Varna24.bg. Кампанията се осъществява съвместно с РИОКОЗ, в партньорство с Варненските университети - студентските съвети на Медицинския университет, Икономическия университет, Варненския свободен университет, Технически университет, Висшето военноморско училище; младежки организации- БМЧК, АСМБ; неправителствените организации, работещи по Програма Превенция и контрол на ХИВ/СПИН на МЗ - Фондация "Център за социално-екологични практики", Фондация "За по-добро психично здраве", Сдружение "Съучастие", Фондация "SOS-семейства в риск", Фондация "И", варненските средни училища.

Тази година кампанията е насочена приоритетно към младите хора, а целта й е да популяризира безрисковото сексуално поведение и да информира младите хора как да се предпазват от ХИВ/СПИН и други сексуално преносими инфекции.

Общинската АНТИСПИН кампанията "Заедно за живота! Отговорни и модерни" ще продължи от 29 ноември до 2 декември Посланията на кампанията са "Предпазвайте се! Използвайте презервативи! Бъдете отговорни и модерни!". В рамките на кампанията младите хора, гражданите и гостите на града ще имат възможност да получат информация, както и безплатно и анонимно да се изследват за ХИВ, хепатит В и хламидия.

Данните за разпространението на ХИВ инфекцията остават тревожни. Според доклад на ООН, хората, живеещи с ХИВ по света са над 33 милиона. Нашата страна се намира в зона на бързо разрастване на епидемията. Благодарение на обединените усилия на институциите и организациите, ангажирани с превенцията и контрола на ХИВ/СПИН у нас разпространението на ХИВ вируса все още не е с епидемични размери. И все пак 3/4 от заразените с ХИВ не знаят това. В света не съществува ефективно лечение на СПИН и ваксина против ХИВ.

Превенцията е най-добрият начин за забавяне хода на разпространението на ХИВ инфекцията.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).