Антистрес топче рекламира Варна пред света

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:10 / 17.03.2011
1144
Ключодържател с антистрес топче е сред рекламните материали, с които общината гради имиджа на Варна пред света. На туристическите изложения, в които участва морската столица, се предлага и малка книжка за варненските забележителности. Брошурите са на руски, английски и немски език. Издават се и на сръбски, защото се пласират с успех в Македония и бившите югорепублики.

Следващата седмица предстои да стане факт и рекламната брошура, в която ще бъдат представени 260 - 270 хотела във Варна и околностите й - в курортите Златни пясъци и Св. св. Константин и Елена, както и във вилната зона на града, където има семейни хотели. Това съобщи Божидар Инджов, началник-отдел "Стопански дейности" в общината. Тези дни трябва да бъде издадена и карта с музеите и забележителностите на Варна. Сред рекламните материали са предвидени и химикали и шапки.

На практика част от брошурите ще станат факт, след като вече са приключили някои от туристическите изложения, на които общината участва.

Обществената поръчка не се е забавила. Още на 7 януари започнахме работа по нея, но самата процедура е твърде бавна, трябваше да се изчакват срокове, поясни Божидар Инджов. И макар че брошурите се актуализират всяка година, този път кметската администрация е поръчала повече бройки, така че да има и за догодина. По-големият тираж трябва да компенсира слабостите в резултат от хода на обществените поръчки.

По изпълнението няма проблеми. Избраната фирма - "Фил" ООД, трябва да приключи работата си до 20 дни след подписването на договора, допълни Инджов. Той припомни, че средствата, ползвани за участие в туристически борси и за рекламни материали, се набират от събраните пари от туристическите такси, които от тази година вече са данък. Има решение, съгласно което 10% от тези средства трябва да бъдат изразходвани за реклама в туризма, затова действаме според съществуващите ограничения, уточни още Инджов.
За миналата година постъпленията от туристически такси стигнаха 3,8 млн. лв. - със 7 на сто повече спрямо 2009 г.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).