Анулираха две работи на преписвачи на изпита по биология в МУ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:19 / 11.07.2008
2967
Две работи на преписвачи бяха анулирани на проведения днес първи изпит по биология в Медицинския университет във Варна за специалностите медицина и дентална медицина. Ректорът проф. Анелия Клисарова заяви, че едното момче е съобщило, че има слухов апарат, който в последствие се оказал подслушващо устройство.

В надпреварата документи за двете специалности бяха подали 913 кандидат-студенти, като 42-ма от тях не се явиха на изпита. Председател на общата комисия по изпитите е заместник-ректорът по учебната дейност доц. Негрин Негрев. В 7,40ч. сутринта в ректората в присъствието на проф. Клисарова и доц. Негрев, както и журналисти, трима родители трима произволно избрани кандидат-студенти бе отворен сейфът, където се съхраняваха пликовете с писмените въпроси за изпита.

Във втора аудитория на Медицинския университет чрез жребий бе избрано името на Иван Иванов от Търговище, който изтегли трите теми. Кандидат студентите трябваше да развят писмено и трите въпроса, които са от учебния материал за VIII, IX и X класове. Първата тема е: "Сърдечно-съдова система. Хигиена и здравни познания за сърдечно-съдовата система. Втората тема: "Жизнен път на клетката и митоза" и третата тема "Макроеволюция".

Темите се приеха с добре, както от кандидат-студентите, така и от чакащите пред висшето учебно заведение родители. Времето за развиване на темите бе 5 часа от обявяването им. Припомняме, че през учебната 2008/2009 година медицина ще учат 50 жени и 50 мъже, а дентална медицина 10 жени и 10 мъже. За едно място в специалност медицина се борят 10 души, а за дентална медицина - 30. Първото класиране ще бъде обявено преди провеждането на втрия изпит по химия на 18 юли.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).