Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Апелативният съд отказа да измени ареста на обвинен в подбудителство към убийство
Автор: Екип Varna24.bg 13:20 / 14.04.2009Коментари (0)909
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжния съд от морската столица от 1 април тази година, с което бе потвърден ареста на Стоян П., обвинен за подбудителство към убийството на Манол Хаджиев.  41 годишният мъж от с.Казашка река беше задържан под стража в началото на януари тази година, когато бе привлечен като обвиняем по досъдебното производство за отвличането на Манол./45год/. Разследването е започнало срещу неизвестен извършител през лятото на миналата година. През есента на 2008-ма, след задържането на Недялко Д, / с прякор "момата" и неговите самопризнания, в това число и за убийството на Манол, вниманието на разследващите се насочило към Стоян П. Още при първоначалния му арест стана известно, че има справка за мобилните разговори между Стоян и Недялко. Както първоинстанционният съд, така и въззивната апелативна инстанция днес потвърди обоснованото предположение, че Стоян е съпричастен към престъплението, за което се разследва. Основание за този извод има в събраните в хода на разследването разпечатки и други доказателства.

Освен обоснования извод, че Стоян е подбудител за убийството на Манол, Апелативният съд потвърди и реалната опасност, мотивирана от ВОС, че ако е с по-лека мярка за неотклонение мъжът може да се укрие или да извърши други престъпления. Той е многократно осъждан, а последните му три присъди са за престъпления против личността и против собствеността, извършени при условията на опасен рецидив. В настоящия момент въззивният съд не намира обстоятелства или аргументи, които да го мотивират да измени в по-лека мярката за неотклонение на Стоян П. Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.

Пресслужбата на съда припомня, че Недялко Д насочил разследващите и към извършването на друго убийство - това на Златко Кавалджиев/35г./. За него "момата" отново обвинил Стоян П. При извършване на процесуално-следствените действия телата на убитите Манол и Златко били открити край с.Приселци и в района на с.Гроздьово, община долни Чифлик. През януари тази година, по досъдебното производство за убийството на Златко Варненският апелативен съд определи "домашен арест" за Стоян, но в настоящия момент той изтърпява по-тежката от двете процесуални мерки за принуда.



Още по темата: общо новини по темата: 6
02.03.2011 »
19.10.2010 »
01.04.2009 »
20.01.2009 »
13.01.2009 »
12.01.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Софка заминава
15:40 / 21.09.2024
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: