Апелативният съд във Варна отказа да освободи от ареста обвинен за грабежа над британско семейство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:59 / 09.02.2010
699
Георги Г. от Добрич, разследван за брутален грабеж над британско семейство, извършен в съучастие с други лица през есента на 2008 година, ще продължи да търпи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража". Днес Апелативният съд във Варна потвърди определение на Окръжния съд в Добрич от миналата седмица, с което е била оставена без уважение молбата на обвиняемия за изменение в по-лека на мярката за неотклонение. Георги е в ареста от близо година. Той е обвиняем по досъдебно производство на МВР Добрич затова, че в съучастие с други лица на 29.11.2008 г. нахлули в дома на британско семейство в с. Богдан и отнели 3 865 лв., телевизор, DVD, сателитен приемник, дигитален фотоапарат, лаптоп, моторна косачка и друга техника, златен пръстен с диамант, въздушна пушка, мобилен телефон и лек автомобил „Фолксваген Поло". Част от отнетите вещи открили в дома на родителите на друг обвиняем по това дознание в с. Поручик Кърджиево. Спрямо 25-годишния Георги има повдигнати 12 обвинение за различни престъпления, сред които грабеж, кражби, противозаконно отнемане на автомобил и незаконно притежание на оръжие.

Според защитата на Георги, през почти едногодишния период на задържане не са събрани доказателства, които да потвърдят авторството на престъпните деяния, както и че няма опасност младият мъж да се укрие или да извърши друго престъпление.

За да потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда Апелативният съд сподели изводите на първоинстанционния съд, че събраните в хода на разследването доказателства водят до обосновано предположение, че Георги е извършител на 12-те престъпни деяния, за които се разследва. Досъдебното производства е на финала и е започнало предявяване на обвиненията към разследваните лица. Престъпленията са тежки и за тях законът предвижда наказание „лишаване от свобода" за срок от 5 до 15 години. Според въззивната инстанция не е отпаднала и опасността ако е на свобода Георги да извърши друго престъпно деяние, или да се опита да се укрие от наказателно преследване.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).