Апостолов разкри: Съветниците получават по 152 лв. след удръжките

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
10:10 / 21.02.2013
1006
За да бъдат избегнати всички спекулации по отношение на възнагражденията на общинските съветници, председателят на местния парламент Николай Апостолов представи справка за възнагражденията на общинските съветници. Той посочи, че изнася информацията в отговор на внесените по-рано искания на протестиращи варненци. Сред тях е ревизирането на доходите на кмета и на местните депутати, предаде Дарик.

Всеки общински съветник получава 194 лева, които след удръжките стават 152, посочи Апостолов. Той подчерта, че през последните години нито един съветник не е получавал бонуси. Възнаграждението на местните депутати представлява 30 % от средната заплата в администрацията.

До момента не е обсъждана възможност за повишаване на възнагражденията. Всички съветници са подали декларациите си в срок и те са оповестени публично, стана ясно още от думите на Апостолов.

Относно искането за пълна прозрачност на действията на местната власт председателят на Общинския съвет каза още, че е осигурена възможност за пълна информираност на медиите.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).