Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Арест за обвинен в разпространение на марихуана във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:45 / 28.05.2024Коментари (0)1413
©
Варненският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата срещу постановената от Окръжния съд във Варна най-тежка мярка за неотклонение на обвинен в държане с цел разпространение на наркотични вещества и разпространението им.

Борислав Б. е бил задържан на 14 май, след като продал забранена субстанция. При извършения му обиск в него бил намерен канабис, разпределен в пакетчета. 25-годишният мъж е осъждан за управление на МПС след употреба на наркотици. Деянието, разглеждано в настоящото производство, е извършено в изпитателния срок на това осъждане.

Представителят на Апелативната прокуратура обясни, че свидетелските показания и протоколите за доброволно предаване в необходимата степен обосновават предположението за съпричастност на обвиняемия. Опасността той да извърши престъпление се извлича от справката му за съдимост.

Противоположна теза застъпи защитата. Нито авторството на деянието е доказано, нито има риск от извършване на престъпление. При претърсване на жилището не е открито нищо незаконно. Предходното осъждане пък не е за тежко престъпление, смята адвокатът.

Апелативен съд – Варна намира, че доказателствената маса дава възможност на прокуратурата основателно да подозира, че именно Борислав Б. е държал две дози наркотично вещество и е разпространил една. Това сочат гласните доказателства и резултатът от обиски и претърсвания. Съществува реален риск обвиняемият да извърши престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Тази опасност от една страна се извежда от характера и начина на осъществяване на деянието. От друга страна - и от предходната съдимост на младия мъж, която показва, че не за първи път той е в досег с наркотични вещества. С влязла в сила присъда е бил признат за виновен, че е управлявал превозно средство след употреба на наркотични вещества. Разследваната сега деятелност е извършена в изпитателния срок на присъденото наказание. Това означава, че съдебният акт не е оказал необходимото превантивно въздействие, заключи съставът на Варненския апелативен съд.

Определението, с което бе оставена без уважение жалбата срещу най-тежката мярка за неотклонение на Борислав Б., не може да се обжалва








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Мигрантски натиск към България
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: