Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Арести за четирима, обвинени в източване на банкови карти
Автор: Екип Varna24.bg 13:15 / 16.04.2010Коментари (0)1028
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд определи първоначален арест за Огнян Т. от Варна и за Крум Кр. от Търговище, и "домашен арест" за Борис П. и Павлин Ат.. Четиримата са обвиняеми по досъдебно производство на ОД на МВР във Варна. Преди два дни спрямо тях са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, изготвяла и използвала неистински кредитни и разплащателни карти. Престъплението е тежко по смисъла на закона и за него се предвижда наказание "лишаване от свобода".

Пресслужбата на съда припомня, че след операцията по задържането на 6 лица, разследвани от миналата година за престъпления срещу банковата система, стана известно, че процесуално следствени действия са провеждани във Варна, в Търговище, в Русе и в Сливен. Иззети са вещи - скиминг устройства, пластики, компютърни конфигурации, събрани са многобройни гласни и други свидетелства. В крайна сметка Варненска окръжна прокуратура поиска постоянен арест за варненците Огнян и Борис и за двамата мъже от Търговище - Крум Кр. и Павлин Ат.

Съдът се запозна със събраните в хода на разследването веществени доказателства и други материали, както и със секретните справки, приложени по дознанието. Съвкупната им преценка обосновава предположението, че всеки един от четиримата е съпричастен, макар и с различна тежест към престъпленията, за които се разследват. Съдът стигна до извода, че 39 годишният Огнян и 30 годишният Крум имат съществена роля в престъпната организация. Крум вече е осъждан в родния си град и дори в настоящия момент търпи пробация за документно престъпление. Това води към извода, че ако всеки един от двамата е на свобода, може да се опита да избегне наказателното преследване или да извърши друго престъпно деяние. Към тези аргументи съдът прибави и изключително високата степен на обществена опасност на престъпленията срещу банковата система.

За да определи по-леката мярка за неотклонение "домашен арест" за 20 годишните Борис и Павлин, ВОС се съобрази с чистото им съдебно минало, с липсата на криминални прояви и на опасността да извършат друго престъпление. При постъпване на жалби или протест срещу определенията на ВОС, те ще бъдат разгледани в заседание на Варненския апелативен съд на 20 април от 11,00 часа.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: