Арестуваният за детско порно - чист в Австралия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:10 / 17.11.2008
1175
Историята на австралийския лекар Джозеф Лий Смит, обвинен в блудство с малолетни и снимане на детско порно във Варна, прескочи океана и вече е провокирала интерес сред местните медии.

Вестник „Сънди /Сидни/ телеграф" започнал свое собствено проучване, използвайки материали, публикувани в „Народно дело". Те попаднали в редакцията на авторитетния вестник чрез Моника Иванова, кореспондент на „Болкан пик". Българката, която сътрудничи и на „Сидни телеграф", се свърза с редакцията на „Народно дело" и любезно препрати данните, до които се добрал вестникът.

„Медицинският съвет на Куинсланд няма да вземе решение и да прекрати лиценза на доктор Джозеф Лий Смит, съобщили оттам пред „Сидни телеграф". От борда на директорите потвърдили, че Смит е регистриран в Куинсланд." Brisbanetimes.com.au разкрива, че Смит е работил в лечебницата в Куинсланд цели 12 месеца. Бил е лекар от януари 2007 г. в Хамбър хоспитал. Преди да се издигне до магистър в Брибейн - Австралийски католически университет (ACU ), доктор с това име е работил в Mater Health Services, като младши служител - стажант в продължение на 1 година, считано от януари 2008 г., каза говорителят на Mater Health Services. Изпълнителният директор на медицинския борд Кей Пулсфолд казал, че бордът се опитва да определи дали доктор със същото име се води на договор там и в момента. „Сега си сътрудничим с австралийските и българските власти, казал още Пулсфолд. „ Ако се докаже, че е куинсландски доктор, ще видим какви мерки може да вземем. Това обаче ще стане, ако той бъде осъден в България. Или ще опитаме да го върнем в Австралия", заявиха от медицинския борд. В писмото си от съвета пишат още, че не е имало оплаквания от Смит до момента. Все още се чака да бъде потвърдено, че става въпрос за същото лице. Проверка в публичните регистри на куинсландския борд показват, че д-р Смит е завършил местния университет през 2006 г. Там той е получил права да практикува. От Куинсланд сочат, че криминалното досие на Смит е проверено и то е напълно чисто.

Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
22.01.2010 Австралийският педофил обжалва присъдата си
12.10.2009 Близо 5 години затвор за австралиеца педофил
12.10.2009 Австралиец застава пред съда за педофилство
08.04.2009 Потвърдиха ареста на австралиеца, снимал детско порно
11.03.2009 Потвърдиха ареста на варненеца, осигурявал момчета на австралиеца, обвинен миналата година за блудство с малолетни
21.11.2008 Задържаха под стража сводника, осигурявал момчета на австралиеца
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).