Арката пред входа на Морската градина грейна в лилаво за Световния ден на недоносеността

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:38 / 17.11.2013
1123
Вчера във Варна се проведе събитие по повод отбелязването на Световния ден на недоносеността. Инициатор и организатор е фондация "Нашите недоносени деца" съвместно с фондация "Карин дом". Целта на инициативата е да се повиши информираността на хората за проблемите на недоносеността в България и да се привлече общественото внимание върху тях.

Честването на този важен ден започна със дискусия на тема "Недоносено бебе - от трудното начало към щастливо детство", която се проведе в х-л Одесос с участието на професионалисти от сферата на здравеопазването, специалисти от Програма "Ранна интервенция" на Карин дом, психолози, консултанти по кърмене, както и бъдещи и настоящи родители. Всички те се обединиха около тезата, че все повече хора се сблъскват с проблема на преждевременното раждане и подобни инициативи, целящи повече гласност и информираност на обществеността по темата, са изключително важни и необходими.

След дискусията събитието се пренесе на открито, където в присъствието на всички гости, един от традиционните символи на Варна - арката пред входа на Морската градина, грейна в лилава светлина, а в небето полетяха 100 балона. В знак на съпричастност с хилядите семейства, които се сблъскват с този проблем.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).