Асоциация: Качеството на обучение във Варненската морска гимназия спада

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:34 / 21.02.2011
3090
Бивши и настоящи ученици от
ВМГ "Св. Н. Чудотворец":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Качеството на обучение във Варненската морска гимназия спада. За това алармираха днес от Асоциацията на възпитаниците на Варненска морска гимназия.

По думите на преподавателя от учебното заведение Никола Люцканов, проблемите на училището започват от началото на новата учебна година, когато директорката е заплашена от уволнение. По неговите думи това е станало, защото за мястото и е имало апетити и опити за политически назначения.

След като са разбрали за заплахата от уволнение, учителите започват да пишат жалби до Регионалния инспекторат по образованието във Варна и Министерство на образованието, младежта и науката. След жалбите във гимназията започват проверки от министерството.

Никола Люцканов заяви, че те са били във възможно най-неподходящото време - в края на първия срок. Люцканов беше категоричен, че причината за проблемите в училището са липсата на часове по химия, което е наложило съкращаването на учители. "Някои от тях обаче имат връзки и не бяха съкратени за разлика от други", обясни Люцканов. Така се е стигнало до абсурдната ситуация неквалифицирани учители да преподават по предмети, които не са им специалност.

"Имаме такива сигнали дори от ученици, които по време на часовете се налага да допълват учителите си", заяви председателят на Асоциацията на възпитаниците на Варненска морска гимназия Александър Тодоров.


Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
22.02.2011 Шефът на образованието мълчи за скандала в Морската гимназия
21.02.2011 Кап. Валентин Енчев: В Морската гимназия няма нарушения
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).