Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Аспарухов плаж - евтино море, рок, сърф и прекрасна гледка
Автор: Екип Varna24.bg 14:46 / 14.08.2009Коментари (0)2606
Чисто и евтино море далеч от курортната суета търсят вече варненци и гости на града на плажа оттатък Аспаруховия мост. Цените са тънки и антикризисни. Чадър за 2 лева и шезлонг за 3 лева излизат доста по-евтино дори само от сянката в Златните, която струва 7 лева. Всеки уикенд брегът тук се пълни с най-малко 8000 летовници, допълва още вестникът. Пари за паркинг на колите никой не им взема. Плажът, който се шири на 66 651 кв. метра, е екзотично скътан между Аспаруховия парк и горите на живописния нос Галата. Оттук се открива невероятна панорамна гледка към целия Варненски залив и морската столица. В близост се намира хижа "Романтика", до който тузарите ходят на кръчма само с яхти. От два месеца на плажа има сърф център, който тегли като магнит търсачите на силни морски усещания. За краткия период базата се е превърнала в истинска школа за обучение на малки и големи. Наемът за уиндсърф е 20 лева, а за треньор се плаща допълнително по 5 лева на час. Сърфисти, които платят за 10 часа, се носят по вълните двойно повече време. Цената на разходка с ветроходна лодка е 20 лева на час. Само тук водното колело е на народни цени - 8 лева за 60 минути.

Наблизо е единственият на брега край Варна бейби клуб, който е изключително подходящ за забавление на хлапета и за спокойствието на майките им. Докато майките пият кафе или коктейл, за техните деца се грижат две мили и усмихнати аниматорки. Те организират игри на хлапетата в модулното съоръжение, на клатушките и в минидетския кът. За това спокойствие родителите плащат само 2 лева на посещение. Бейби клубът е открит на 1 юни тази година и е най-често използваното място за рождени дни и тържества на децата.

Плажните заведения, които са 14 на брой, се надпреварват с ниски цени. Коктейлите са по 3-4 лева, ракията е 1,60 лв., а салати и морски предястия - до 4 лева. Кебапче и кюфте се намират по 1,30 лв., сафридът е 7 лв. Задължителната за кризисния сезон 2009 цаца се намира до 3,50 лева. Най-голямата атракция на Аспаруховия плаж си остава рок клубът "Red Rock" с популярност вече извън пределите на Варна. Това е заведение с жива музика, където дори думата чалга е забранена.

Купонът тече денонощно с фенове на възраст от 15 до 60 години. Навремето всички се чудели на акъла и куража на двамата братя Цветозар и Румен Рачеви да открият заведение сред високата поляна и истински змиярник. Сега масите са резерве със седмица напред. 5-6 български групи направили рок фест от 25 юни до 1 юли на Джулая. Сред изпълнителите били Васко Кръпката и "Хиподил". Според афиша на рок клуба на 7 август забиват в него момчетата от "Обратен ефект". Заведението е заредено с дрегер за алкохол на изхода, както и с апарат за безплатно повикване на такси. От балкона на втория етаж могат да се преброят звездите над Варна. Но на никой не му е до това заради купона, който понякога се превръща в карнавал с шапки, шалове и пера, които държи заведението като аксесоари. Сред собствените кулинарни изкушения в менюто за гостите има триножник на скара, който за 19,80 лв. храни компания от четирима.

Броят на спасителите на плажа се удвоява заради наплива от летовници през следващия сезон. Засега на плажа има пет поста, медицински център, но догодина спасителите трябва да са поне 10-11, обясни Андрей Василев, търговски пълномощник на фирмата концесионер "Лазурен бряг". Тя освен Аспаруховия плаж стопанисва за 14 години и централния плаж на Варна. Само за брега в Аспарухово концесионната такса е 300 000 лева, а разходите за сезон гълтат 360 000-370 000 лева. Един от големите проблеми е пясъкът с обрасла трева. Фирмата трябва да пуска брана като за дълбока оран. Отделно се чисти с машина, взета под наем, а от догодина концесионерът ще има собствена за това. За този сезон има 70 нови чадърa, водни колелета, волейболно игрище и терен за минифутбол. Навремето брегът е бил безлюден и тук-там с някои лагерници, защото бившата текстилна фабрика "1 май" изхвърляла отпадъци и багрила в морето, припомнят хората в квартала.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: