БАТА: Летният туристически сезон ще е успешен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:54 / 06.06.2009
827
Летният туристически сезон ще бъде успешен. Това заяви в интервю Донка Соколова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции. По думите й - ръстът на чужди туристи спрямо миналата година ще бъде нулев, но това ще бъде успех в условията на световната икономическа криза. Соколова цитира и изследване на британските медии, според което страната ни е една от най-предпочитаните дестинации заради доброто качество на туристическите продукти и атрактивните цени. Ето какво каза Соколова:

След март и след адекватното поведение на нашите хотелиери, заедно с нас, изправяйки ценовата политика или правилно сложената ценова политика раздвижи пазара. Още първите ни туристи дойдоха в края на април и нашият сезон отдавна е в разгара си, що се касае за входящия туризъм.

Прогнозите ни за това лято са плюс минус около нулата според миналата година, но нека да не забравяме, че през последните от порядъка на четири-пет години ние имаме един постоянен ръст от 10 процента с натрупване, което е един голям успех за нашата страна. Така че нивото спрямо миналата година не е песимистичен вариант за този сезон.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).