Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
БДЖ се изгаври с пътниците по линията Варна-София
Автор: Екип Varna24.bg 11:11 / 31.12.2010Коментари (8)5134
© Varna24.bg
Ето какво ни написа читател на Varna24.bg, оплаквайки се от кошмарните условия за пътуване:

Десетки клиенти на БДЖ, закупили билети със спални места за бързия влак 2626 от Варна до София през Горна Оряховица, потеглил от гара Варна в 22:30 на 30 декември, с изненада установиха, че влакът няма спален вагон. Вместо удобно настанени мъже, жени и доста деца прекараха осемте часа на пътуването до София в общ вагон със седалки, под непрекъснато ярко осветление и с оскъдно отопление.

Попитахме защо, след като сме закупили билети седмици или месеци преди пътуването, но персоналът на влака - трима кондуктори и двама полицаи, явно изпратени да усмирават страстите - ни отговориха, че влакът бил пристигнал така, че ни разбират и че нищо не могат да направят, освен да ни настанят в общи вагон. Пътували сме и друг път с нашите, железници, и знаем, че в такива случаи нервите са си за наша сметка - персоналът на влака не е този, от когото може да се търси отговорност, а до директорите, за които наскоро излезе информация, че получават средно по 3 500 лева заплата, нямаме достъп, поне не в момента, когато най-силно бихме искали да им кажем какво мислим за тях и роднините ми.

Кондукторката, качила се на Горна Оряховица беше страшно изненадана, че хората, които се опитват да спят в общия вагон, са си платили за спален. Когато я попитахме, защо допуска други пътници във вагона които пречат на опитите и да спим, кондукторката отвърна, че това е обикновен вагон. Като й обяснихме какво е станало, жената не успя да повярва, отвърна само: "Боже!!!".

След пристигането ни на Централна гара в София, попитах на информация къде мога да си получа обратно осемте лева, платени за спално място, препратиха ме към дежурните инспектори по спалните вагони. "На мен да сте плащали някакви пари?" - отговори на въпроса ми, дежурният инспектор. Посъветва ме да си искам парите там, където съм ги платил - във Варна!!! Запитан дали според него трябва да се върна отново до Варна с БДЖ, за да си получа осемте лева, служителят отвърна, че когато той бъде уведомен официално, че влакът е нямал спален вагон, ще обявят на коя каса в София ще можем да си вземем парите. Забележете, цяла нощ никой не е уведомил официало инспектора на спалните вагони, че влакът от Варна няма такъв вагон, при положение, че всички места в този вагон са разпродадени.

В такъв момент всеки се зарича: "Никога повече с БДЖ". Това обаче не е решение. Най-малкото защото дори човек да не пътува с националния железопътен превозвач, ще плаща той да съществува, тъй като железниците са на огромна загуба и се издържат не само от билети, а най-вече от данъците ни. По тази причина всички имаме интерес БДЖ да подобри качеството на услугите си, което става и с пари, но най-вече с воля от страна на ръководството и с приемането на идеята, че клиентът има права, които трябва да бъдат зачитани.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
БДЖ... едно от най-разграбените държавни учреждения. Социална придобивка, заради което алчните фирмени интереси се опитват да унищожат превозвача. Има инциденти, когато част от състава се развали и прочее и прочее форсмажорни обстоятелства и няма спален вагон. Кондукторите НИЩО не могат да направят. Просто първият който е видял липсата на такъв вагон е трябвало да вдигне достатъчно гарга в цялата гара. Но надали щеше да се намери спален или кушет вагон. Иначе за цените предлагани от БДЖ аз съм доволен.
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 31.12.2010 г.
0
 
 
Аз пък съм супер доволен от БДЖ! Можеш ли да отидеш до София срещу 11 лева? Дори в първа класа е 16,50 и е супер. Меко, топло, тихо. Можеш да се опънеш на две седалки и да се наспиш. Можеш да станеш и да се разходиш, да отидеш до тоалетната, да играеш белот с приятели, да си покажеш главата през прозореца, А НЕ КАТО В ГАДНИТЕ АВТОБУСИ! Тия брички имат предимство само през лятото, защото имат климатици. Ако обаче не работи - да ви е честито. Сигурно ви се е случвало да искате да слезете във Велико Търново и да се поразтъпчете, но да не можете, защото сте се схванали от стоене в едно положение? Дори доста от влаковете вече имат климатици. На мен ми се е случвало през зимата да се събудя във влак, целия плувнал в пот. А като падне един голям сняг, като преди три години и не изчистят пътищата, с какво ще пътувате? Тогава с пътническия влак от Шумен в 07:15 стигнах до Варна за два часа, а беше отворен само крайезерния път и задръстването започваше сигурно от Девня. До момента ми се е случвало само един път да попадна на неотоплен влак, пътнически беше. А и не забравяйте, че влакът е най-безопасният транспорт! Колко жертви годишно има на пътя?
-1
 
 
скапаняци,добре че от 20г. не ползвам услугите им
-1
 
 
Оф, всички сме страдали от БДЖ, пътувала съм от София до Солун в ужасна смрад и мизерия....на границата, гръцките митничари се фрапираха от гледката....а от София до Русе пътувах в ЛЕДЕН вагон..абе ужас и кошмар...не си заслужава вече да се пътува с влак....
0
 
 
Хледал си бълхарски нддрази то не е дивно!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (458) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: