Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
БДЖ въвеждат нови намаления при пътуване с влак
Автор: Екип Varna24.bg 17:38 / 26.03.2009Коментари (0)726
© Varna24.bg
„Български държавни железници" ЕАД въвеждат от първи април три нови оферти за ползване на отстъпка при пътуване с влак. Новите тарифни предложения на железопътния превозвач са съобразени с динамиката на транспортния пазар и имат за цел да улеснят мобилността на клиентите както при пътувания на дълги разстояния до определени дестинации, така и при регионални пътувания. Трите нови оферти, които „Български държавни железници" ЕАД предлагат на пътниците, дават възможност за ползване на намаление при пътуване с ускорен бърз влак от София до Варна и обратно, както и от София до Бургас и обратно; пътуване с еднодневен билет в региона на София и ползване на еднодневна карта за пътуване в участъка София - Перник.

Намаление при пътуване с ускорен бърз влак от София до Варна или Бургас и обратно - Офертата за пътуване с ускорен бърз влак от София до Варна или Бургас и обратно е с 30% намаление от редовната цена на билета. Клиентите на „Български държавни железници" ЕАД от София, Варна и Бургас могат да ползват тази оферта при пътуване с ускорените бързи влакове „Златни пясъци" (София - Варна - София), „Чайка" (София - Бургас - София през Карлово) и „Слънчев бряг" (София - Бургас - София през Пловдив).

Досега при двупосочни пътувания по тези две направления пътниците заплащаха по т.нар. „релационни цени", при които отстъпката е 20%. При ползване на билет по релационни цени, обаче, пътникът задължително трябва да завери своя билет преди пътуването на връщане. При новата оферта с 30% отстъпка за пътуване на отиване и връщане, „Български държавни железници" ЕАД дават възможност на пътниците още при самото закупуване на билета да направят и резервация за място на връщане, което улеснява клиентите и спестява тяхното време.

С новата оферта, цената на билета за отиване и връщане с ускорен бърз влак от София до Варна и обратно ще бъде 35,60 лв. при пътуване във втора класа, а от София до Бургас и обратно - ще бъде 28,20 лв. За сравнение можем да посочим, че билетът по релационни цени за отиване и връщане от София до Варна и обратно за втора класа е 38,30 лв., а за направлението София - Бургас - София релационната цена съответно е 32,10 лв.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигрантски натиск към България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: