БСП иска заменка за партиен клуб

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:34 / 25.03.2010
942
Председателят на Градския съвет на БСП във Варна Борислав Гуцанов иска да придобие в полза на партията сградата на ул. „Македония" №33. В нея се помещава клубът на социалистите в морската столица. Шефът на Общинския съвет бил упълномощен лично от лидера на социалистите Сергей Станишев. Гуцанов предлага областният управител да замени държавната собственост от 245 кв. м в центъра на Варна срещу отстъпено право за строеж на апартамент и ателие в местността Кабакум край Варна. Това съобщи за „Позвънете" губернаторът Данчо Симеонов. Според неговите думи подобно искане от страна на БСП е недопустимо, като в него Симеонов вижда явен опит за конфронтация. „Не могат да ми предлагат заменка, като знаят, че те са забранени и то от тяхното правителство", възмущава се губернаторът на Варна.

От своя страна Борислав Гуцанов отрече съмненията за конфронтация с представителя на централнта власт във Варна. „Процедурата е стартирана преди повече от 1,5 г. До момента не сме получили официален отговор на това наше предложение", коментира лидерът на БСП във Варна. „Нека пуснат официален отказ, тогава мога да коментирам", добави Гуцанов. Според него партия със 120-годишна история като БСП трябва да разполага със собствена политическа база. „Не може при всяка смяна на властта ние да треперим за клубовете си", коментира Гуцанов. Той добави, че социалистите ползват имота на „Македония" 33 повече от 10 г., като винаги са били изряден платец и са вложили значителни средства в поддръжката му. Борислав Гуцанов отказа да коментира как и от къде левицата е придобила право на строеж в местността Кабакум край Варна. Областният съвет на социалистите в морската столица от години разполага с клуб - своя собственост, който също се намира в центъра на Варна.

От областна администрация уточниха, че предложеният им от БСП терен с отстъпено право за строеж се намира в непосредствена близост до сградата на Варненския свободен университет, като имотът е предвиден за жилищно застрояване.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).