Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бараки със скара превземат спирките във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:06 / 04.02.2013Коментари (0)1340
© Народно дело
Миризмата на скара може да е приятна за някои и неприятна за други, въпрос на вкус. При всички случаи обаче тя става досадна, ако я усещаш под прозорците си всеки ден. Вероятно това ще потвърдят и гражданите, под чиито прозорци никнат една след друга кебапчийници под формата на павилиони за бърза закуска.

Характерно за новите обекти от този тип, които се появиха главно на територията на район "Младост", но и в "Приморски", е, че те винаги са между жилищен блок и автобусна спирка. Всъщност, ако трябва да сме съвсем точни, тези кебапчийници са на територията на самите спирки. Както е известно, последните са дадени на концесия, а в периметъра им е забранено да се поставят бараки, освен от самите концесионери. Скарата няма нищо общо с концесионерите на спирките. Концесионерите имат право да продават общо взето само вестници и списания, както и пакетирани храни. За кебапчета и кюфтета и дума не може да става, още повече че са поставени от друг икономически субект, който е направил цяла верига за бързо хранене от воле по варненските спирки.

Информацията беше потвърдена и от шефа на контрола на търговията и туризма в община Варна Иван Иванов.

"Тези търговски обекти работят с разрешение от районните кметства", уточни той. Иванов допълни, че са правени проверки на поне две от въпросните кебапчийници и нарушения не са открити. Това, разбира се, звучи малко странно, след като според условията на концесията те не бива да са там, но... В община Варна явно имат обяснение за всичко. Шефът на контролното звено допълни, че по отношение на безопасността на храната отговорите трябва да се търсят в ресорната агенция.

Засега обаче няма информация нещо да не е наред със скарата, предлагана в бараките по спирките. Дали тя е вкусна или не - това всъщност няма пряко отношение към спазването на правилата, договорите и законите, което е подложено под съмнение в този случай.

Бараките са от една и съща верига

Вероятен мотив за даване на разрешение за поставяне на временни търговски обекти е нуждата на гражданите, а също и интересът да се подпомага малкият бизнес и да се осигуряват работни места. Може би нужда от топли кебапчета наистина има, назначаването на персонал за обектите също е налице. Дали това е малък бизнес, е малко по-различен въпрос, тъй като споменатите кебапчийници са на практика от една и съща верига. Те предлагат един и същи асортимент, на едни и същи цени, и са под общо име.

Работата е там, че такова нещо като верига от бараки не е разрешено според регламентите на община Варна. Принципът е, че всеки временен търговски обект се поставя с цел да осигури препитание на този, който работи в него. Ако се създава верига за бързо хранене по варненските спирки, това би трябвало да стане при съвсем други условия.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Грипна епидемия обхвана страната
Катастрофи в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: