Басейн увисна във въздуха

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:00 / 08.02.2010
1246
Строители на новия хотелски комплекс в курорта Златни пясъци за малко да съборят басейна на съседен хотел. За това сигнализирали потърпевшите собственици на водното съоръжение от хотел Green Park в РДНСК. Съседите им, които строят апартаментския комплекс Omega Spa, копаели за основи. Стената обаче поддала и оголила основите на басейна. Част от него в момента виси във въздуха.
Извършихме спешна проверка на място. Тя показа, че са спазени всички предписания за започване на строежа, параметрите на разрешителното не са нарушени, но строителите малко са навлезли в съседния имот. Това обясни директорът на РДНСК - сектор Варна, Ангелина Петрова. От местната структура на държавния строителен контрол издали незабавни предписания да започне укрепване на поддалия скат, а оттам и на басейна. Атмосферните условия са добри и строителството може да започне веднага, затова не сме дали и категоричен краен срок, обясни Петрова.
Предписанията, които РДНСК издали, включват незабавно започване на строителство на основите на новия хотелски комплекс. Приоритетно ще се работи по основите откъм засегнатия басейн. След като бъдат вдигнати първите пилони от основите, ще бъде изградена и бетонна стена, която ще укрепи ската. Едва тогава ще започне и укрепването на самия басейн, разкри Ангелина Петрова. Опитахме се да се свържем със строителя на новата сграда, но опитите ни останаха безуспешни. Телефонът на фирмата в София вече не съществува.

Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).