Бербатов идва за изложба на Детската онкохематология

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:56 / 28.05.2009
879
Димитър Бербатов ще дойде във Варна, за да стане част от благотворителния проект "Добри сърца за детски живот", съобщиха от Клиниката по детска онкохематология на УМБАЛ "Св. Марина". Тържествата, чиято цел ще бъде да се съберат средства за модерна апаратура за лечение на малките пациенти на здравното заведение, ще започнат още на 1 юни - Деня на детето. Тогава ще бъде официалното откриване на обновените помещения в клиниката, заслуга за което има кметът на Варна Кирил Йорданов, който ще присъства на събитието.

По-голямата надежда за лекарите и родителите на малчуганите е скрита за събирането на средства, обявено за 11 юни. Допускът до гала-вечерята, която ще се проведе сред екзотиката на Римските терми във Варна, ще бъде осигурен срещу специална покана, която ще има финансово изражение. Очакват се над 200 гости, от които се очаква да бъдат и щедри дарители. От оборудване се нуждае най-вече интензивното детско отделение. Всяка година в клиниката се регистрират за пръв път по 25 новозаболели деца с кръвни и злокачествени заболявания, а над 1000 са хоспитализациите. Чрез благотворителната галавечеря - "Добри сърца за детски живот", ще се набират средства за специфична и животоспасяваща медицинска апаратура.

В благотворителна изложба, чиято дата ще се съобрази с ангажиментите на Димитър Бербатов, ще бъдат показани картини на лекуващи се в клиниката, както и на даровити деца, подпомагани от фондация "Димитър Бербатов".

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).