Без решение на ОбС в бившия туристически център открили гишета за данъци и такси

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:47 / 27.04.2011
823
В бившия туристически инфоцентър на площад "Мусала" пробно работят гишета за плащане на налози и сметки за ток, вода и парно. Това призна пред съветниците от комисията по собственост и стопанство Венцеслава Коева, шеф на данъчната дирекция в общината. Оказа се, че пунктът функционира, независимо че местният парламент още не е дал съгласието си за това. Днес от администрацията предложиха на съветниците договор за сътрудничество с частна фирма, която безвъзмездно да организира обслужването на гражданите при плащане на сметките за ток, вода и парно, тъй като общината не може да събира. От 2007 г. насам същата фирма ползвала откритите гишета съвместно с кметската администрация, но срещу наем. Срещу 5% от своя дял, които тя е предоставила на община Варна, сега обаче се предлага безвъзмездно да държи гише в новия пункт на пл. "Мусала".
Става въпрос за услуги, които се предоставят от външен оператор. Защо тогава не се проведе конкурс, попита Пламен Андреев от партия "ГЛАС". Кой ни представлява в това дружество, щом общината държи дял от 5% в него, и чии служители са работещите в павилиона, запита на свой ред и Пламен Начков от БСП. Той припомни, че бившият туристически център е изграден с много резерви, тъй като има статут на временен преместваем обект, въпреки че видимо не е построен като такъв.

По думите на Венцеслава Коева към момента в пункта работят общински инспектор и касиер, който е на половин щат към местната администрация и на половин щат към частната фирма. Пунктът бе открит, защото се цели оптимизация и удобство на гражданите в центъра, обясни още Коева. Кое му е толкова удобното, щом данъци се плащат и на бул. "Съборни" и в общината, а до пл. "Мусала" не може да се отиде с кола, зачуди се Владимир Тонев от ПП "Движение Нашият град". Колегата му Андрей Василев пък отправи въпрос дали гишетата ще спрат да обслужват граждани, ако ОбС не подкрепи решението на администрацията. Стелиян Севастиянов от ДСБ настоя да не се пренебрегва конкурсното начало и в крайна сметка комисията по собственост взе решение да се обяви конкурс за предоставянето на 5 кв. м от помещението на фирма, която да се ангажира с комуналните услуги. Плащанията на местни данъци и такси ще продължат да се обслужват от служители на общината.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).