Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Без решение на ОбС в бившия туристически център открили гишета за данъци и такси
Автор: Екип Varna24.bg 16:47 / 27.04.2011Коментари (0)823
© Varna24.bg
В бившия туристически инфоцентър на площад "Мусала" пробно работят гишета за плащане на налози и сметки за ток, вода и парно. Това призна пред съветниците от комисията по собственост и стопанство Венцеслава Коева, шеф на данъчната дирекция в общината. Оказа се, че пунктът функционира, независимо че местният парламент още не е дал съгласието си за това. Днес от администрацията предложиха на съветниците договор за сътрудничество с частна фирма, която безвъзмездно да организира обслужването на гражданите при плащане на сметките за ток, вода и парно, тъй като общината не може да събира. От 2007 г. насам същата фирма ползвала откритите гишета съвместно с кметската администрация, но срещу наем. Срещу 5% от своя дял, които тя е предоставила на община Варна, сега обаче се предлага безвъзмездно да държи гише в новия пункт на пл. "Мусала".
Става въпрос за услуги, които се предоставят от външен оператор. Защо тогава не се проведе конкурс, попита Пламен Андреев от партия "ГЛАС". Кой ни представлява в това дружество, щом общината държи дял от 5% в него, и чии служители са работещите в павилиона, запита на свой ред и Пламен Начков от БСП. Той припомни, че бившият туристически център е изграден с много резерви, тъй като има статут на временен преместваем обект, въпреки че видимо не е построен като такъв.

По думите на Венцеслава Коева към момента в пункта работят общински инспектор и касиер, който е на половин щат към местната администрация и на половин щат към частната фирма. Пунктът бе открит, защото се цели оптимизация и удобство на гражданите в центъра, обясни още Коева. Кое му е толкова удобното, щом данъци се плащат и на бул. "Съборни" и в общината, а до пл. "Мусала" не може да се отиде с кола, зачуди се Владимир Тонев от ПП "Движение Нашият град". Колегата му Андрей Василев пък отправи въпрос дали гишетата ще спрат да обслужват граждани, ако ОбС не подкрепи решението на администрацията. Стелиян Севастиянов от ДСБ настоя да не се пренебрегва конкурсното начало и в крайна сметка комисията по собственост взе решение да се обяви конкурс за предоставянето на 5 кв. м от помещението на фирма, която да се ангажира с комуналните услуги. Плащанията на местни данъци и такси ще продължат да се обслужват от служители на общината.

Източник: в. Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: