Безплатни консултации за варненци със сърдечни проблеми днес

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:34 / 15.05.2010
577
Безплатни консултации за хора със сърдечни проблеми предлага МБАЛ „Света Марина"  днес от 10 до 13 часа. Инициативата е по повод Европейския ден на сърдечната недостатъчност и Световния ден за борба с артериалната хипертония. Желаещите да се прегледат безплатно трябва да се запишат предварително на телефони 052/978302 или 052/978216 .

Миналата година над 1800 пъти пациенти са били настанявани в болницата с хронична изострена или остра сърдечна недостатъчност.

Проучване, направено в Първа клиника по кардиология, където се лекува основната част от тези болни, показа, че в рамките на едма година при 25% от пациентите се налага второ, а понякога и трето постъпване в болница, средно 5 месеца след изписването. Нуждата от повторна хоспитализации се определя преди всичко от тежестта на основното и множеството съпътсващи заболявания, но понякога и от липсата на съдействие от страна на пациента и неговите близки или от неоснователно прекъсване на връзката домашен лекар, доболничен кардиолог, болничен кардиолог и обратно.

От две години в Първа клиника по кардиология, съвместно с Клиниката по нефрология и диализа успешно се прилага методът на ултрафилтрация за овладяване на тежкия, рефрактерен на медикаменти оточен синдром при болните с 4-ти стадий сърдена недостатъчност. Засега това е единственият център в България, който прилага метода в съотвествие с европейските и американски препоръки за лечение на сърдечната недостатъчност. Опитът на клиниката ще бъде представен на предстоящия в края на месеца европейски конгрес по сърдечна недостатъчност в Берлин.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).