Безработен иска да гледа охлюви

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:56 / 31.08.2010
1477
Да отглежда охлюви има желание безработен жител на суворовското село Николаевка, изкарал курс за квалификация по финансиран с европейски средства проект. Мъжът попада в групата на крайно обезверените за намирането на работа хора и е на мнение, че е най-добре да развива собствен бизнес. Зад това становище заставали още няколко безработни жители на селото. Някои искали да си правят заведение, други къща за гости, а трети да се занимават със земеделие. Това разказаха от Центъра за устойчиво социално развитие, който е основен изпълнител на проекта, чиято цел е създаване на социално предприятие в Николаевка.

В хода на работата 10 жени и 5 мъже, сред които и от ромски произход, са изкарали курсове за професионална квалификация. Осем души са се обучили за сервитьори и бармани, а останалите 7 - за готвачи. Някои вече са назначени и на работа, отчетоха резултатите от неправителствената организация. Двама от участниците в курсовете пък ще вадят прехраната си на атракциона на брега на язовира в Николаевка. Мястото за пикници е създадено миналата година по друг проект на центъра. Той е превърнал в туристически обект общински парцел от 12 декара, за който плаща наем. Там са изградени беседки, детски съоръжения. Закупени са барбекюта, въдици, надуваема лодка, велосипеди, разказа председателят на Центъра за устойчиво социално развитие Борислав Френчев. На територията на атракциона се намират и три бунгала. Целта е да се привличат повече туристи, като по този начин се откриват и повече възможности за осигуряване на трудова заетост.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).