Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Библиотеката била като лабиринт за студентите
Автор: Екип Varna24.bg 10:02 / 21.04.2010Коментари (1)15521
© Varna24.bg
Със студенти без елементарни познания как да ползват услугите на библиотеката се сблъсквали не рядко специалистите от РБ „Пенчо Славейков" във Варна. Правело впечатление, че някои кандидат-висшисти изобщо не знаят как да се ориентират сред лавиците с книги. Именно заради тази констатация от екипа на варненската библиотека са решили да засилят ролята й сред младите хора, организирайки за тях атрактивни състезания. Надпревара ще се проведе и тази събота, а учениците, изявили желание да се включат, трябва да се справят със задачи, свързани с онлайн каталога на библиотеката. Освен че ще получат награди, най-добре представилите се ще продължат с изявите си в конкурс.

Състезанието е част от инициативите, с които културната институция ще отбележи Деня на книгата и авторското право (23 април). За поредна година РБ „Пенчо Славейков" отвори вратите си в тъмната част на денонощието за варненчета. На една приказна нощ ще се насладят деца от школа „Клас", които ще се потопят в творчеството на Иван Вазов. Идеята за създадената във Варна инициатива се приема много добре и в останалата част на страната, похвали се директорът на библиотеката Емилия Милкова. По думите й, на приказна нощ в библиотеката вече се радвали най-малките жители на други български градове. Освен това децата започват да чувстват библиотеката като свой дом, а не като някаква институция, която поражда известни страхове у тях, отчете резултатите Милкова.

За 8-ми път ще се проведе и маратон на четящите хора, като и през тази година ще се чете на около 50 места. Традиционно специалисти от „Пенчо Славейков" ще посетят и социални домове, като няма да пропуснат да зарадват обитателите им с книги.

Акцент в тазгодишното издание е гостуването на известния журналист Петко Бочаров, който ще представи книгата си „Картини от три Българии". Премиера ще има и детската книга „Цамбур" на варненската писателка Веселина Цанкова. В тазгодишната „Спирка за четене" пък ще се изяви немската писателка и психоложка Инга Деор, която ще представи откъси от свои произведения. Познанията си по английски език ще демонстрират възпитаници на Пета езикова гимназия, които са избрали авторите Марк Твен и Рей Бредбъри. За първи път пък в отдел „Изкуство" ще гостуват деца от Дом „Другарче". Библиотеката ще отбележи и Деня на Земята, като ще подреди изложба на постери под мотото „Зелената планета".

Източник: в. "Позвънете новини"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 21.04.2010 г.
0
 
 
Затова като малък избягвах да влизам там...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: