Билетчето няма да поевтинява

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:09 / 03.02.2009
1676
Билетът за градски транспорт във Варна няма да поевтинява. Това съобщи прокуристът на общинската фирма "Градски транспорт" Пенчо Пенчев. Според него себестойността на билета е 0,99 лв., при добавена рентабилност от около 7 ст. Така се формира реалната цена от 1лв.6 ст. Горивото не е единственият фактор, който определя колко да струва билетът, подчерта Пенчев. По думите му, тъй като досега цената е била по-ниска от реалната, това е попречило на фирмите да инвестират в развитие на транспорта.

Компанията "Градски транспорт" предвижда 16,5 млн.лв. инвестиции през тази година за обновяване на автобусния парк, въвеждане на електронна система за таксуване на пътници, развитие на тролейбусните превози, за диспечерски пунктове и ремонт на сервизната база.

Другата фирма - "Транстриумф Холдинг", предвижда инвестиции на стойност 4,8 млн.лв., с които ще се купят нови автобуси. До края на годината ще бъде въведена и GPS-система. Годишно двете фирми обслужват 50 млн.пътници.

В момента брутната заплата в "Градски транспорт" е 820 лв. С въвеждането на реалната цена на билета от 1 лев, е преодолян кадровият проблем в дружеството. Шофьорите в двете транспортни компании са общо 550.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).