Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бивш футболист превъртя и се закла пред децата си
Автор: Екип Varna24.bg 19:41 / 26.01.2013Коментари (0)1839
© Блиц
Шокиращо самоубийство, извършено в присъствието на две невръстни дечица, потресе морската ни столица. Кървава драма, при която 42-годишният бивш футболист Пламен Петков се закла по невиждано брутален начин, се разигра преди дни във варненския квартал "Възраждане". И досега живеещите в блок 40 в района не могат да се отърсят от ужаса.

Началото на ужасяващата трагедия започнало вечерта на миналата сряда, като част от касапницата се случила пред очите на двете момиченца на семейство Петкови - на 6 и 11 годинки. Те били с баща си в апартамента, докато майка им карала втора смяна на работа. Малко след 22 часа Пламен се появил гол пред децата си, а от него капела кръв. Неадекватният мъж с безумен поглед се завъртял в стаята и минути след това се скрил в спалнята, където се довършил с помощта на кухненски нож.

Изплашените деца, които изобщо не посмели да погледнат какво се случва вътре, били намерени от майка им - Валентина. Жената се прибрала към 23 часа, когато свършило работното й време в супермаркета, намиращ се само на метри от блока им. Тя опитала да отключи входната врата, но вътре бил поставен ключът на съпруга й. Голямата дъщеря на Петкови чула звъненето и й отключила. Валентина вече била наясно, че се случва нещо страшно. Тя се стрелнала към спалнята и пред нея се разкрила ужасяващата гледка - мъртвото тяло на мъжа й, плувнало в огромна локва кръв. И забит в шията му нож, от който стърчала само дръжката. Петкова моментално се свързала с "Бърза помощ" и през плач извикала на спешните медици: "От шията му тече кръв!". На мястото на трагедията веднага пристигнал лекарски екип, който за жалост само констатирал смъртта на Пламен. "Лекарката, която се отзова на сигнала, сподели, че е била потресена от гледката и не е виждала такова нещо досега", коментира пред "ШОУ" източник от спешната помощ във Варна. Медичката обяснила пред колегите си, че Пламен буквално "се е надянал на ножа". Той бил намерен в поза, от която се виждало, че е опрял острието до шията си и с жесток натиск е пробил гърлото си.

"Мъжът е бил много висок и едър. Прерязал е гърлото си с голяма сила, като почти си е отрязал главата" разкри още от шокиращите подробности от кървавата драма източникът ни в спешната помощ.

Разследващите случая също били потресени от бруталната трагедия, за която почти веднага били изчистени всички версии и останала единствената - самоубийство. Въпреки че на пръв поглед нищо му нямало, станало ясно, че в последно време Пламен не бил на себе си. "От една седмица насам не бил добре - не се хранел, не разговарял. Вероятно е имал и психическо заболяване...", потвърди информацията за плашещата промяна в настроението на Пламен заместник-шефката на "Бърза помощ" във Варна д-р Антоанета Касабова.

Криминалистите разпитали съпругата и близките на Пламен, които разкрили, че той имал терзания по отношение на работата си. Петков работел в кораборемонтния завод "Одесос", а също така бил и фитер - от време на време тръгвал по море заради някой и друг ремонт, та да вържат семейния бюджет. В последно време обаче на Пламен му влязла мухата, че може да бъде съкратен. "Само преди два или три дена бях на пейката пред блока и той се връщаше от работа. Беше се оплакал предните дни, че нямало работа. И го попитах: "Има ли работа?", а той каза: "Да, започва се". Иначе някой път, като няма работа, той казва: "Пак ще трябва да стягам куфарите да ходя в Малта". Защото той като фитер е ходил там...", обяснява домоуправителят на входа Иван Борисов. Мъжът, който е тотално потресен от касапницата, е и най-запознат с битието на Петкови. "От 7-8 години живеят тук. Това е едно от най-възпитаните и културни семейства в нашия вход! Аз останах шокиран от случилото се! Пламен има две хубави деца, работи като фитер на корабите, а също така и в корабостроителния завод - мисля, че са добре материално осигурени. Много възпитан, много културен... Нямам наблюдения да са имали някакви проблеми", чудеше се и махаше с ръце възрастният мъж. Той разкри пред наш репортер, че със самоубилия се Пламен имали по-близки отношения и по друга линия, тъй като споделяли една и съща страст - футбола. "Ние за такива теми си говорихме с него. Той, доколко знам, даже е бивш футболист. По неговите думи е играл в "Черно море" навремето", разясни домоуправителят.

Борисов, както и останалите съседи на злощастното семейство, с които разговаря репортер на "ШОУ", не могат да си обяснят защо Пламен е отнел живота си, при това по такъв нечовешки начин и в присъствието на децата си. Според комшиите семейство Петкови било материално добре осигурено и на пръв поглед не е имало някакви битови проблеми. Родителите и на двама съпрузи живеели съвсем на близо в същия район и ден през ден гостували на младите. "Почти всеки ден някой от сватовете им беше на гости. Те много им помагаха - основно за отглеждането на децата. Постоянно се събираха родовете им там. Но иначе никога не е имало някакви шумни софри. Тихи и възпитани хора са, както ви казах", каза още Борисов.

По-приказливите комшийки обаче изпуснаха пред "ШОУ" и информация, която разкри известна пукнатина в образеца на семейна идилия.

Съседка на средна възраст от седмия етаж, която живее от около две години там на квартира, подшушна, че два дни преди кървавата баня във входа им не могли да спят. Причината била скандал в апартамент 21, където живеят Петкови. "Беше малко след полунощ. Караха се нещо, но не се чуваше за какво. Чу се силна дандания и трясъци. Сякаш нещо се чупи", разказва пред народното издание впечатленията си от въпросната нощ съседката. Друга комшийка, от съседния апартамент, потвърди пуснатата в обръщение клюка и също заяви, че са се чули сериозни крясъци. "От 17 години живея тук, но не познавам тези хора добре. Иначе са много възпитани и тихи по принцип. Винаги поздравяват... Не знам тогава какво се е случило и дали има нещо общо с тази трагедия...", чуди се жената.

Въпреки твърденията за липса на сътресения в семейство Петкови, домоуправителят Борисов също призна, че е чул за скандала, предшествал касапницата в дома на фаталното семейство. "Чух нещо, но не знам подробности. Може и да са се карали, но аз не знам какви лични проблеми имат.

Имаше кавга. Счупена врата ли, не знам...", обясни Борисов. Някои от съседите, дочули, че Пламен се е притеснявал за хляба си, пуснаха зли езици и пророкуваха, че свадата в дома може да е била заради пари. Петков действително е имал притеснения в тази насока, довери пред "ШОУ" варненски медик. "Споделял е преходните седмици, че "животът е тежък"; "не ми стигат парите...". Казвал също така, че "нищо не бил направил досега"; "какво щял да прави с живота си..." и все от този род", разяснява нашият източник. И добавя обаче, че не тюхкането за работа и пари е било причината Пламен почти да се обезглави. "Човекът е страдал от психическо разстройство, което се е проявило от около година.

Преди време дори е било проведено лечение в психиатрията. Става въпрос за шизофренно разстройство на личността, като вероятно в последно време е изпаднал в дълбока депресия", коментира нашият източник. Според него никак не е изключено Пламен "да се е заклал вследствие на появили се слухови или визуални халюцинации, а оттам да се е проявила личностна промяна и разстройство в мисленето". Това, че човек в ясно съзнание не би могъл да си причини нещо подобно, и то пред малките си деца, потвърди пред "ШОУ" и един от топ полицаите на Варна, който е запознат из основи с кървавата драма. "Бил е болен от шизофрения и е имал раздвоение на личността. Лекувал се е дълго време, но не си е пиел хапчетата. Със сигурност в деня, когато се е самоубил, не е погълнал предписаните му таблетки. Какво вече е станало в главата му и какви демони са го обсебили - трудно може да се каже...", коментира висшето ченге.

Източник: Блиц









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: