Бивш курортен шеф жали изгубено дело

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:51 / 17.05.2010
5254
Бившият шеф на курортен комплекс Св. св. Константин и Елена Иван Пенчев Иванов обжалва решение на Варненския окръжен съд. Магистратите са отхвърлили заведения от варненеца иск срещу държавното обвинение и в частност срещу главния прокурор Борис Велчев. Уволненият изпълнителен директор започна съдебна битка срещу държавата през м. г. Тя бе заради това, че прокуратурата го докарала до просешка тояга след 10-годишно разтакаване по съдилищата заради наказателно дело за длъжностни престъпления. Обвинението в крайна сметка не издържало и Иванов бил оправдан, но го разтакавали по дела цели 10 години.

За 100 000 лв. претендира в момента Иванов, като оценява на тази стойност причинените му вреди и страдания, които иска да му бъдат изплатени от главния прокурор. В мотивите, с които първоинстанционният съд е отхвърлил иска, е посочено, че причина за това е изминалата давност за подаване на граждански иск. Наказателното преследване срещу Иванов започнало през януари 1994 г. и след 10 г. ходене по мъките приключило с влязла в сила оправдателна присъда на 12 април 2004 г., се посочва в решението на съда. Искът бил заведен от Иванов на 13 март 2009 г., т.е. с един ден след изтичането на давността.

Окръжните съдии обаче подкрепят всички останали доводи на варненеца - това, че е с разбита психика след репресията срещу него, както и това, че се е лишил не по негова вина от висококвалифицираната си професия. През годините, в които нямал право да я упражнява, му се е наложило да работи и като хамалин. В жалба пред Апелативния съд във Варна, адвокатът на Иванов Милен Ралчев, оспорва решението за изтеклата давност. Според него присъдата е влязла в сила на 18 март 2004 г., когато е изтекъл 15-дневният срок за обжалване от страните. Предстои апелативните съдии да се произнесат по казуса до дни.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).