Бивши кметове като варианти за нов областен управител

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:04 / 05.06.2013
1083
Бивши кметове се въртят най-активно като имена за нов губернатор на Варна. Според източници, позиционирани близо до новата власт, на коментар вече били подложени двама бивши кметове от областта - червеният Марин Георгиев - предишен кмет на Провадия, и Веселин Василев - бивш първи в изпълнителната власт на Вълчи дол, когото анализаторите считат за приемлив и в редиците на ДПС.

От оборот като бъдещ титуляр в губернаторския стол все още не бил свален и Аврам Тодоров, който също има кметска следа в служебната биография - в зората на демокрацията той управляваше район "Младост" във Варна.

Според запознати рокадата във Варна не била твърдо решена, въпреки интензивното превъртане на хора с опит в местното самоуправление. Имало гласове, които уверявали Пламен Орешарски, че няма достатъчно политически аргументи за махането на действащия областен управител Коста Базитов. Като допълнителен плюс полза на Базитов те изтъквали перспективата, ако доц. Христо Бозов стане кмет след 30-и юни, двамата да работят успешно в синхрон. Като истински дългогодишни колеги - заместници на дългогодишния варненски кмет Кирил Йорданов. Именно неговото име обаче вадело от обувките партийни функционери в БСП - Варна, които предупреждавали държавниците в София, че нов екип "Кирил Йорданов" по оста Община-Областна администрация не е безопасен за мира край морето.

Кой ще надвие в битката за губернаторската институция предстои да стане ясно най-късно след местния вот в края на месеца, ако Орешарски реши да съобразява назначението на наместника си във Варна, след като е ясен новият кмет.

Източник: vNews


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).