Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бившият белославски кмет остава в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 11:59 / 15.02.2011Коментари (0)1186
© Impact Press Group
Апелативният съд във Варна потвърди ареста на отстранения от длъжност кмет на община Белослав Емил Дичев, разследван за получаването на подкуп в размер на 5000 лева. Въззивната апелативна инстанция остави без уважение жалбата на адвокатите му против определение на Варненския окръжен съд от началото на февруари тази година, с което бе отказано изменение на мярката за неотклонение на Дичев.
Това е 4-то поред съдебно заседание, в което съдебна инстанция разглежда основанията за задържането под стража на Емил Дичев. Днес Апелативният съд прие като доказателство СМЕ, която установява наличието на 2 хронични заболявания и на други три, повечето от които, свързани с влошаване на състоянието на очите на отстранения кмет. Същевременно съдът отказа да приеме като неотносимо доказателство по това дело подписка в защита на Емил Дичев, организирана от негови съграждани. Според тази съдебна инстанция няма как да бъде проверена достоверността на подписите на лицата, декларирали подкрепата си, след като не са посочени ЕГН.

Както и при предходното произнасяне, въззивният съд намира, че няма основания, които да го мотивират да измени мярката за неотклонение. Не се променят изводите, свързани с наличието на обосновано предположение, че отстранения от длъжност кмет на Белослав е съпричастен към престъплението, за което се разследва. Апелативният съд споделя заключенията на първата съдебна инстанция, свързана с липсата на каквито и да са доказателства, че Дичев е извършил и друго престъпление, свързано с намерените при акцията по задържането в кабинета на кмета близо 150 000 лева в различна валута. На този етап в кориците на делото няма такива доказателства за обвинение в пране на пари. В същото време въззивната инстанция преценява, че няма опасност ако е с по-лека мярка за неотклонение Дичев да осъществи физическия контакт с други лица и така да повлияе на неразпитани свидетели. Това обаче не е основание обвиняемият да бъде освободен от ареста.

Днес Апелативният съд констатира, че точно два месеца, след първоначалното задържане под стража на Емил Дичев, прокуратурата не е направила мотивирано искане за удължаване срока на разследването и тези допуснати слабости е редно да се отстранят от наблюдаващия прокурор. Съдът намери за необходимо да обърне внимание на обвинението, че от съществено значение за адекватното лечения на обвиняемия е прецизиране на заключението на вещите лица, изготвили експертизата както по отношение на заболяванията на очите, така и по въпросите за тяхното лечение в условията на следствения арест.
Припомняме, че Емил Дичев е в ареста от 20 декември миналата година, след като беше задържан дни преди това, непосредствено след получаването на подкуп в размер на 5000 лева. Белязаните и обработени пари били поставени в касата му, а следи от тях разследващите открили и по ръцете на кмета. Още през декември, с определение на ВОС Дичев беше отстранен от длъжност до отпадане на необходимостта от това.
Днешното определение на Апелативния съд във Варна не подлежи на обжалване.



Още по темата: общо новини по темата: 41
22.11.2011 »
20.06.2011 »
06.06.2011 »
04.06.2011 »
03.06.2011 »
03.06.2011 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Софка заминава
15:40 / 21.09.2024
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: