Бившият кмет на Белослав отхвърли обвиненията за корупция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:53 / 29.04.2011
1456
Подсъдимият бивш кмет на Белослав Емил Дичев отхвърли днес в съдебна зала обвиненията за корупция. Съдът даде възможност на Дичев да разкаже за цялата ситуация до задържането му на 17 декември миналата година и да обясни за намерената в касата на кабинета му крупна парична сума.

По неговите думи, парите са били за довършване на строежа на църквата в Белославското село Страшимирово. Те са оформени като дарение от бизнесмена Борислав Борисов, който е имал намерение да инвестира в Белослав. Дичев обясни, че за довършването на храма в Страшимирово не се достигали около 70 000 лв. От четири фирми тези пари са били частично събрани. Той уточни, че с Борислав Борисов се познава отдавна и той е правил различни дарения за хората от града, час от които не са били санкционирани с договори.

Според Емил Дичев, зад Борисов са стояли украински бизнесмени, един от които е екстрадиран от страната наскоро. "Аз съм завършил в Москва и знам, че за руснаците думата е повече от закон, те на документи много не разчитат", категоричен беше бившият кмет на Белослав. Той уточни, че парите за градежа на храма никога не са постъпвали в сметки на общината, а с тях са се разпораждали от инициативния комитет за строежа, неформален лидер на който е кмета на Страшимирово.

"В деня на арестуването ми не сме коментирали нищо за строежа с Борисов, просто сложих парите в касата на кабинето ми", каза още Емил Дичев и добави, че никой не се е съмнявал в използването по предназначение на парите от дарението. По-рано съдът отхвърли иска на Борислав Борисов за 1 млн. долара компенсация за пропуснати ползи и нереализирани инфраструктурни проекти, в които неговата фирма е трябвало да участва. Процесът продължава и в момента.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (41):
22.11.2011 Обрат: Бившият кмет на Белослав ще лежи в затвора и то за 3 г.
20.06.2011 Емил Дичев изпълнявал длъжността "кмет в затвора"
06.06.2011 Прокуратурата обжалва присъдата на Дичев, иска 6 години затвор
04.06.2011 Условна присъда за бившия кмет на Белослав Емил Дичев
03.06.2011 Започнаха пледоариите на защитата и обвинението по делото срещу Емил Дичев
03.06.2011 Приключиха разпитите на свидетели по делото срещу Емил Дичев
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).