Бившият областен управител на Варна: Нямам обвинение, не знам кой го е изкарал това съобщение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:04
709
"Нямам обвинение, чакам официално да ми потвърдят. Не знам кой го е изкарал това съобщение въобще и защо сега го изкарват. Няма обвинителен акт на този етап, няма нищо". Това заяви пред NOVA бившият областен управител на Варна Стоян Пасев по повод разследване на Европейската прокуратура в София.

По-рано днес оттам съобщиха, че са обвинили четирима заподозрени, включително бивш кмет и бивш областен управител на Варна, в измама, свързана с реконструкция на рибарско пристанище. Разследването, свързано с въпросното място, сочи, че то реално никога не е съществувало. Земята първоначално е регистрирана като "скали и пясък", а четиримата заподозрени са сглобили няколко понтона и я пререгистрирали като рибарско пристанище.

Проектът е на стойност 3,4 млн. евро. 2,8 млн. от тях е трябвало да бъдат изплатени от Европейския фонд за морско дело и рибарство, а останалите от 675 475 евро – от националния бюджет. 

По-късно от "Да, България" съобщиха, че разследването е по техен сигнал и споменатите лица са Иван Портних и Стоян Пасев

"Да, има прокурорска преписка за такъв обект, никой не спори за това. Но ние нямаме повдигнато обвинение. Не сме се запознали с материалите по делото, възражения, бележки, искания. Съвсем на друга фаза е производството. Уведомен съм за преписката, но няма обвинение. Нито има обвинителни актове", каза още Пасев.

"Ако има такова нещо, защо трябва да се коментира през медиите? Аз нямам призовка. Възможно е да има и да не сме уведомени, но не е това начинът да се обвиняват хората - през медиите", каза Пасев.

"Няма такива неща - нито фалшиви документи, нито злоупотреба с европейски средства. Отричам. Това цялото е политическа поръчка. След като се води досъдебното производство от няколко години, защо сега го вадят? То не е мръднало и със стъпка от миналата година. Не съм ги приложил даже по делото нещата. Има дела водени от Областната администрация през 2007-2008 г. за рибарско пристанище "Карантината" - дела, материално-правен спор. Това всичко са изфабрикувани глупости", заяви Пасев.

Иван Портних не беше открит за коментар.

Виж коментарите (1)

Още по темата (5):
11.10.2024 Бившият кмет на Варна Иван Портних за разследването на ЕП: Обвиненията срещу мен са неверни
11.10.2024 Ясно е кой е подал сигнала за пристанището "Карантината" във Варна на Европрокуратурата
11.10.2024 Пристанище "Карантината" във Варна - спорно, проблемно и глътнало много пари, а сега и на мушка на ЕП заедно с бившия кмет
11.10.2024 Силовият министър за разследването на ЕП срещу бившия кмет на Варна: Нямам разрешение да коментирам в конкретика
11.10.2024 Повдигнаха обвинение на бивш кмет и бивш областен управител на Варна
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна с важна информация, всички трябва да се запознаят...
Времето утре ще бъде слънчево във Варна
Лицата на български личности се появиха по колоните на Аспарухови...
Посетителите на варненския зоопарк ще се радват на ново африканск...
Все повече са непълнолетните във Варна искат да започнат работа
Кметът на Варна с важна информация за големите ремонти в града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).