Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бизнес център заменя сградата на "Електрон" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:14 / 02.10.2008Коментари (0)3366
© Морски Дневник
Инвестиция от над 5 млн. лв. ще реализира варненската компания "Вевас" ООД, каза за "Дневник" управителят Евгени Александров. Средствата ще бъдат вложени в изграждащия се бизнес център "Никулицел". Той ще бъде разположен на мястото на бившия "Електрон" - пресечката на едноименната улица и ул. "Генерал Колев", срещу сградата на кметство "Приморски". Парцелът, върху който ще бъде изграден центърът, е 1860 кв.м. Дълги години върху него беше разположен бившият комбинат за ремонтни услуги "Електрон".

Основната причина да се насочим към изграждането на бизнес центъра е засиленото търсене на офис площи с достатъчен брой паркоместа в централната част на града, каза Александров. По думите му основно предимство на бизнес център "Никулицел" е местоположението му. Районът разполага с много добри комуникации до останалите части на града. В непосредствена близост до него са освен сградата на районната администрация и Националната агенция за приходите (НАП), Агенцията по вписванията, както и много търговски обекти.

Целта ни е да предложим на пазара офис площи от клас А. Според класификацията на BOMA (Building Owners and Managers Associations) това е най-високият клас при бизнес сградите, които целят да привлекат най-реномираните компании. Обикновено подобни офиси предлагат цени и качество над средните. Бизнес сградите от клас А залагат на локацията си, както и на ярко пазарно присъствие.

Центърът ще бъде със застроена площ 1300 кв.м на 11 етажа, с три подземни нива. Общата разгъната застроена площ (РЗП) ще бъде 19 600 кв.м. В подземната част ще има 140 паркоместа. Те ще бъдат разположени на разместени нива, т.нар. система "Хюми", каза Александров. Сградата ще има и вграден трафопост, който да я обслужва. Отделно ще има още 22 паркоместа, които ще бъдат за кратковременно паркиране от клиенти.

Според проекта новият бизнес център ще отвори врати в края на 2009 г. Плановете на "Вевас" предвиждат всички офиси, които ще бъдат обособени, да бъдат продадени. Интересът е огромен. Част от партера и вторият етаж на сградата вече са предвидени за централа на клона на Първа инвестиционна банка (ПИБ) във Варна. Етажите от трети до десети включително са предназначени за офиси. Те са така планирани, че дават възможност за гъвкаво разпределение на пространствата. В сградата ще има и осветителна шахта, която да осигурява допълнително естествено осветление за вътрешните зони на сградата. На последния, единадесети, етаж ще бъдат разположени ресторант и фитнес зала, която ще обслужва потребностите на работещите в комплекса.

Бизнес центърът ще има два входа. Целта е да подчертават различните функции на сградата. Входът на банката ще бъде откъм ул. "Генерал Колев" с голям банков салон с 600 кв.м площ и публичен сейф. Вторият вход ще бъде за офис частта и ще е от ул. "Никулицел". За всеки от етажите в нея са предвидени отделни минибюфети.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: