Бизнес дами опекоха 100 кила сладки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:23 / 13.03.2009
962
Със 100 кг домашно опечени сладки и чай почерпиха дамите от „Да съхраним жената" по повод деня на отворените врати на асоциацията. В ролята на сладкарки влязоха не само бизнес дамите и възрастните, които ползват социалния център на бул . „Цар Освободител" 64, но и бъдещите абитуриентки, които получават закрила от по-възрастните. За 8 години над 700 момичета в риск са преминали през ръцете на успелите жени. Тяхното верую е, че тийнейджърите от разбити по една или друга причина семейства се нуждаят от допълнителна грижа. „Най-малката клетка на обществото в момента се намира в ужасна криза. Това е причината за нарастващата престъпност", смята шефът на асоциацията Йорданка Ненчева. Ето защо ежегодно 120 момичета в риск посещават центъра, за да научат основни женски умения, необходими за скрепяването на бъдещото им семейство. В случай, че ученичките са с повишен стрес, на тяхно разположение е психолог и цяла програма за сваляне на напрежението. Отделно бизнес дамите организират курсове по предприемачество и им помагат в подготовката за абитуриентския бал.
Предприемачките пък се готвят за предстоящия юбилеен 10-и конкурс „Бизнес дама и мениджър на годината", който ще се проведе през септември, а междувременно се стягат за конференции по проблемите на семейството и бизнеса в условията на криза.

Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).