Бизнесдами дариха тоалети на абитуриентки в неравностойно положение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:28 / 09.04.2010
2386
В Асоциацията "Да съхраним жената" по традиция бизнесдами от Обществото на предприемчивите жени дариха тоалети и аксесоари на абитуриентки в неравностойно положение или с увреждания. В четвъртък следобяд в центъра на Асоциацията се срещнаха осем абитуриентки и десетина бизнесдами, които осигуриха официални и вечерни тоалети, аксесоари и бижута на завършващите девойки. За първа година в десетгодишната история на инициативата фирми и частни лица ще направят безплатно прическите, грима и ноктопластиките на щастливите момичета, съобщи председателят на Асоциацията д-р Йорданка Ненчева.

Изборът на девойките е направен след подбор на директорите на учебните заведения, като са определени 19 абитуриентки в неравностойно положение или с увреждания. Четири са от ПГ по строителство, архитектура и геодезия "В. Левски", седем са от НГХНИ "Константин Преславски", четири от ПГС "Колю Фичето", три от Трета ПМГ и една от Националното училище по изкуствата "Д. Христов".

Девойките бяха приветствани от г-жа Ненчева, която им пожела успех в живота и подчерта, че засега средното образование в Европа е нищо и младите дами трябва да инвестират в себе си, като продължат да учат. Осемтте момичета бяха доста развълнувани от поднесената им приятна изненада и благодариха за жеста на бизнесдамите, дори едно момиче още тогава си тръгна с официална вечерна рокля за бала от наличните тоалети, предоставени в Асоциацията. На срещата присъства и Радка Тодорова от общинската дирекция "Младежки дейности и спорт", която също пожела на младите абитуриентки попътен вятър. Втората среща с останалите момичета ще се състои другата седмица, каза още г-жа Ненчева. В списъка на дарителките - изявени в бизнеса варненки, бяха включени общинският съветник Калояна Димитрова, Зарка Кунева, Паша Вълева, Краси Чапликова, Надя Йотова, Меги Куртева, Савина Масларова, Снежана Ботушарова, Светлана Шиманова, Ния Илчева и журналистката Антония Янкова. Те си избраха момичета, като на някои бяха осигурени дори по два тоалета, бижута и аксесоари за празничната вечер. Особено активни бяха и представителките на младежката секция на асоциацията Ния Илчева и Савина Масларова, които бързо намериха общ език с абитуриентките и си обещаха да поддържат и занапред приятелски отношения и да ги привлекат към задружния живот във варненската Асоциация "Да съхраним жената".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).