Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бизнесдами дариха тоалети на абитуриентки в неравностойно положение
Автор: Екип Varna24.bg 11:28 / 09.04.2010Коментари (0)2386
©
В Асоциацията "Да съхраним жената" по традиция бизнесдами от Обществото на предприемчивите жени дариха тоалети и аксесоари на абитуриентки в неравностойно положение или с увреждания. В четвъртък следобяд в центъра на Асоциацията се срещнаха осем абитуриентки и десетина бизнесдами, които осигуриха официални и вечерни тоалети, аксесоари и бижута на завършващите девойки. За първа година в десетгодишната история на инициативата фирми и частни лица ще направят безплатно прическите, грима и ноктопластиките на щастливите момичета, съобщи председателят на Асоциацията д-р Йорданка Ненчева.

Изборът на девойките е направен след подбор на директорите на учебните заведения, като са определени 19 абитуриентки в неравностойно положение или с увреждания. Четири са от ПГ по строителство, архитектура и геодезия "В. Левски", седем са от НГХНИ "Константин Преславски", четири от ПГС "Колю Фичето", три от Трета ПМГ и една от Националното училище по изкуствата "Д. Христов".

Девойките бяха приветствани от г-жа Ненчева, която им пожела успех в живота и подчерта, че засега средното образование в Европа е нищо и младите дами трябва да инвестират в себе си, като продължат да учат. Осемтте момичета бяха доста развълнувани от поднесената им приятна изненада и благодариха за жеста на бизнесдамите, дори едно момиче още тогава си тръгна с официална вечерна рокля за бала от наличните тоалети, предоставени в Асоциацията. На срещата присъства и Радка Тодорова от общинската дирекция "Младежки дейности и спорт", която също пожела на младите абитуриентки попътен вятър. Втората среща с останалите момичета ще се състои другата седмица, каза още г-жа Ненчева. В списъка на дарителките - изявени в бизнеса варненки, бяха включени общинският съветник Калояна Димитрова, Зарка Кунева, Паша Вълева, Краси Чапликова, Надя Йотова, Меги Куртева, Савина Масларова, Снежана Ботушарова, Светлана Шиманова, Ния Илчева и журналистката Антония Янкова. Те си избраха момичета, като на някои бяха осигурени дори по два тоалета, бижута и аксесоари за празничната вечер. Особено активни бяха и представителките на младежката секция на асоциацията Ния Илчева и Савина Масларова, които бързо намериха общ език с абитуриентките и си обещаха да поддържат и занапред приятелски отношения и да ги привлекат към задружния живот във варненската Асоциация "Да съхраним жената".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: