Благой Рагин: Спадът в туризма в конкурентни страни стигна 30%, ние се държим на 6-7%

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:29 / 08.08.2009
865
Българските хотелиери в момента се намират в много тежки условия. Това заяви Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Рагин допълни, че световната икономическа криза е жестока и това се отразява и тук, но все пак влиянието на кризата е по-силно в други близки държави. Той уточни, че в съседни на България, конкурентни страни, спадът в туризма вече е достигнал 30 %, докато у нас той все още успява да бъде поддържан до 6-7 %. Според Рагин, ако представителите на туристическия бизнес успеят да задържат това ниво на спада до края на годината, в условията на криза това ще бъде успех за българския туризъм.

Той каза още, че след обиколка на туристически обекти по родното Черноморие, той е настроен оптимистично. Благой Рагин добави, че е проведена анкета с туристи относно мнението им за качеството на предлаганите услуги, като негативните мнения са били едва 7-8 %. Той подчерта, че в световен мащаб се счита за успех, ако делът на недоволните туристи е до 9 %.

Рагин допълни още, че по време на обиколката си не е проверявал точно каква е заетостта във всеки отделен хотел, но например в Слънчев бряг е пълно с туристи, като някои хотели са заети до септември, макар, че не всички имат такъв успех

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).