Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Близнаците, обвинении в трафик на хора, остават в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 13:13 / 01.06.2010Коментари (0)1404
© Varna24.bg
Апелативният съд във Варна потвърди арестите на близнаците Светлин и Красен Иванови, сочени за лидери на 9-членна престъпна група за склоняване към проституция, трафик на хора, пране на пари и разпространение на наркотици във Варна. Въззивната инстанция потвърди законосъобразността на определение на Варненския окръжен съд от миналата седмица, с което са били оставени без уважение молбите на двамата братя за изменение в по-лека на мерките им за неотклонение. Освен близнаците, за участие в престъпната дейност по това дознание се разследват още Пейчо Пейчев, Стоян Стефанов, Христо Николов, Марин Йотов, Георги Василев, Иван Ямболов и Камелия Боева. С изключение на последните трима, които са под домашен арест, от средата на април тази година, всички други търпят най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража".

Днес Апелативният съд за пореден път стигна до извода, че преценката на събраните в хода на разследването гласни свидетелства и други доказателства по категоричен начин обосновават предположението, че Красен и Светлин са съпричастни като организатори и ръководители към престъпната дейност на групата. По повод на твърденията на Светлин Иванов, че в посочения период бил под полицейска закрила и нямало как да върши престъпления, съдът посочи, че за престъпната дейност има не само събрани категорични доказателства, но и, че тя е била съпроводена с явно парадиране на връзки и закрила от представители на висши държавни институции. Въпреки твърденията на другия близнак - Красен, че няма нищо общо с брат си, въззивният съд отново се позова на събраните гласни доказателства. Според тях тандемът успял да подчини "бизнеса с проституция" във Варна, като наложил лидерството си със страх и заплахи. Установена била и схемата за разпространение на наркотици. Въззивната инстанция споделя и изводите, че високата степен на обществена опасност на престъпните деяния водят до заключението, че има опасност ако са на свобода двамата да направят опит да окажат въздействие върху свидетели, или да извършат други престъпления.

В своето определение днес Апелативният съд обърна специално внимание на обстоятелството, че от задържането на близнаците на 13 април тази година до настоящия момент не са били извършвани почти никакви процесуално-следствени действия. Според съда, мярката за неотклонение не може да бъде цел на досъдебното производство, а това процесуално бездействие не може да продължава дълго време. Ако не настъпи промяна и бъде сезиран, съдът ще направи поредна задълбочена проверка на събраните материали и би могъл да преразгледа основанията за определените мерки за неотклонение. Определенията на Варненския апелативен съд, с които бе потвърден ареста на Светлин и Красен Иванови не подлежат на обжалване.

Пресслужбата на съда припомня, че досъдебното производство спрямо престъпната група е започнало в края на юни миналата година под ръководството на Следствения отдел при Варненска окръжна прокуратура. Деветимата са привлечени като обвиняеми затова, че от октомври 2008 до 10 април 2010 година са участвали в престъпна група, организирана и ръководена от близнаците, създадена за склоняване към проституция и блудствени действия, трафик на хора, пране на пари и разпространение на дрога. Спрямо Георги /41год/, Стоян /20год/, Христо/28год/, Иван/23год./ и Камелия /47год./ има повдигнати обвинения за различен брой лица, склонявани към проституция и за организиране на трафика им. Според обвинението Пейчев /40год./ също е имал ръководни функции в групата, а Марин Йотов /24год/ е инкасирал "заработеното" от проституция и е отчитал парите на лидерите на организацията. Охранителите и шофьори Стефан Стефанов и Христо Николов са осъществявали силовите действия, заплахи и принуда спрямо проституиращите жени и травестити.




Още по темата: общо новини по темата: 9
26.10.2010 »
12.10.2010 »
21.04.2010 »
20.04.2010 »
20.04.2010 »
14.04.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: