Близо 11 000 туристи посетили Варна с круизи през годината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:02 / 29.10.2012
570
Тази година Варна е посрещнала 10 641 морски туристи, които слезли от борда на 17 круизни кораба, съобщи началникът на Морска гара капитан Евгени Игнатов.

Най-често в морската столица е акостирал круизният кораб Aida Aura. Плаващият под италиански флаг 203-метров кораб е влязъл във варненското пристанище общо 5 пъти за отминалия сезон, като е возел на борда си средно по 1400 пасажери на рейс.

Броят на акостиралите през 2012 г. във Варна круизни лайнери не е по-голям от миналата година. Този сезон обаче плаващите курорти са били по-пълни с туристи в сравнение с предходни години, посочи началникът на Морска гара.

Круизният сезон на Морска гара вече приключи. Има обаче вероятност тази неделя варненското пристанище да посрещне още един круиз извън графика. Девет пасажерски лайнера вече са дали заявка за посещение на Варна догодина. Според кап. Евгени Игнатов броят им е нормален за това време на годината, тъй като заявки се подават до март.

Когато стъпят на българска земя, туристите най-често се интересуват от шопинг и посещение на доказани заведения с национална кухня. За някои от групите са организирани и екскурзии във вътрешността на страната, които включват посещение на културно-исторически обекти. Сред най-популярните места, които комбинират покупка на сувенири, история, музеи и автентични ястия и архитектура, е посещение на Велико Търново и околностите.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).