Близо 110 хил.лв е струвало лечението на европейски граждани във Варна през 2009г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:26 / 02.02.2010
722
108 758 лева е струвало лечението на европейски граждани през миналата година, които са търсили медицинска помощ във Варна в съответствие с правилата за координация на системите за социална сигурност в Европейския съюз (ЕС) , съобщиха от пресцентъра на Районна здравноосигурителна каса - Варна (РЗОК). От лекуваните в морския град чужденци от страни - членки на ЕС най-често са търсили медицинска помощ във Варна граждани от Великобритания, за които е платена половината от общата сума за лечението на европейци. След тях по многобройност се нареждат германците, но медиците в морския град са оказвали през изминалата година помощ и на граждани на Австрия, Белгия, Гърция, Дания и още 14 европейски страни.

Най-голямото перо от общата сума е било болничното лечение на чужденците. За него здравната каса е заплатила 102 999 лева. По размера на разходите за лечението на чужди граждани на второ място са плащанията за ползвана първична медицинска хпомощ. Най-малко - 76 лева, е струвало лечението на европейски граждани при зъболекар.

Освен чужденци във Варна са лекувани през миналата година и пациенти от други населени места в страната, които са търсили тук качествена медицинска помощ. 21 949 първични прегледа са платени от здравната каса за пациенти от други населени места. Най-често медицинска помощ във Варна са ползвали живеещи от Добрич, за които са реализирани и платени по каса 7 105 прегледа. На второ място с реализирани 3 082 прегледа са пациенти от Бургас, следвани от Силистра, Шумен, Разград и Търговище.

Източник: р."Фокус" - Варна


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).