Бойко Борисов: Кметът на Варна да се стяга

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:38 / 03.02.2013
1984
"Варна има 5 милиона лева за градска среда, за центъра на града. Така че кметът да се стяга". Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на реновирания гимнастически комплекс в близост до стадион "Варна", предаде Дарик.

Вчера край Омуртаг премиерът разкри, че за подобряване на облика на градовете държавата отпуска по 5 милиона лева на 36 общини. Варна е една от субсидираните общини.

От утре започва строежът на спортната зала към варненското училище "Елин Пелин", обяви Борисов. За спортното съоръжение на мястото на бившето ядрено укритие тази седмица Министерски съвет отпусна един милион лева.

Вече са готови актовете за държавна собственост на три археологически обекта във Варна, намиращи се под шапката на Регионалния исторически музей. Областният управител Коста Базитов връчи актовете на директора на Варненския археологически музей проф. Валентин Плетньов. Така музеят ще може да кандидатства с проекти за европари, каквато възможност досега нямаше, посочи Базитов.

"Възторжен съм като гледам какво правят децата и ако това е нашата нация, мога да ви кажа, че няма да имаме равни", отбеляза премиерът, след като преряза лентата на обновения гимнастически комплекс. Борисов бе придружаван от министрите на спорта и регионалното развитие и благоустройството. На откриването присъства и най-успелият ни гимнастик Йордан Йовчев.

Оборудването с уреди на залата за спортна гимнастика възлиза на 200 000 лв., отпуснати от Министерството на физическото възпитание и спорта. Цялостното обновяване на залата и прилежащите площи е извършено от "Варна" АД и Община Варна.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).