Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бойко Борисов връчи символинчия ключ на СПК „Черно море“
Автор: Екип Varna24.bg 13:03 / 24.04.2010Коментари (0)995
© Varna24.bg
„В условия на тежка финансова и икономическа криза, основната цел на правителството е да спасим държавата. Един от начините е децентрализация на местната власт. Затова правителството взе решение да позволи на малките общини да се възползват на 100% от спечелените по европейските програми средства." Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си във Варна. Той припомни, че с решение на Министерски съвет от 21 април т.г. държавата вече ще поема финансирането на разходите за ДДС по одобрени за подпомагане проекти по Програмата за развитие на селските райони. „Така, ако проектът е на стойност 10 млн. лева, отпада задължението да се платят 200 000 лева във вид на ДДС. По този начин 100% от спечелените европейски средства ще отидат директно в общината", допълни премиерът.

Във Варна министър-председателят официално върна управлението върху стадион „Тича" и спортен комплекс „Черно море" на областната администрация. Съоръженията бяха собственост на Министерство на отбраната от 2003 г., но с правителствено решение от 14 април 2010 г., поради отпаднала необходимост за ведомството, те се предоставят за стопанисване на областния управител на Варна. „И това е начин за децентрализация за местната власт. Ние даваме имотите чрез областния управител на спортните клубове, тяхна е отговорността за управлението им", отбеляза премиерът. „Идват по-добри години за България, така че и в спорта ще е по-добре", заяви още г-н Борисов и пожела здраве и успех на шампионите, които ще ползват спортните съоръжения.

На събитието присъстваха също заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, министърът на отбраната Аню Ангелов, посланикът на САЩ у нас Н.Пр. Джеймс Уорлик, кметът на Варна Кирил Йорданов и областният управител Данчо Симеонов.
Председателят на Сдружение спортни клубове „Черно море" Симеон Варчев, който получи символичния ключ от министър-председателя за спортната база, изрази благодарност към правителството на ГЕРБ. „Девет месеца след встъпването Ви в длъжност, г-н Премиер, приключи битката, което водим години наред с властта. Благодаря, че върнахте комплекса там, където му е мястото", заяви още той.

Министър-председателят Бойко Борисов, заедно с министрите и представителите на местната власт, посети акостиралия на пристанище Варна кораб на Военноморските сили на САЩ „Джон Хол". По време на обиколката му на палубата и машинното отделение премиерът беше придружаван от посланика на САЩ в България Н.Пр. Джеймс Уорлик.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: