Болни след хемодиализа натирени да ходят пеш

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
12:16 / 08.10.2012
1228
Безумни мерки за сигурност предприеха от УМБАЛ "Света Марина" във Варна преди посещението на здравната министърка Десислава Атанасова. За това се оплакаха в петък вечер обидени пациенти. Оказало се, че десет часа преди височайшата визита достъпът на автомобили до Центъра по хемодиализа е ограничен. Така - след дългата животоспасяваща процедура по филтриране на кръвта - изтощените болни бяха принудени да се влачат пеша около 300 метра, за да стигнат до колите на техните близки.

Обидени, пациентите с основание попитаха ръководството на болницата да не би здравната министърка да работи за "Мосад", че се взимат подобни мерки за сигурност.
"Може би не искат да загрозяваме картинката. Все пак в събота ще има парти, копки, ленти... Може ли някакви си инвалиди да се моткат с коли преди визитата на здравната министърка", коментира обиден от ситуацията пациент.

В отговор шефката на болницата - д-р Жанета Георгиева, първоначално обясни, че мерките за сигурност са били предприети не в петък вечер, а в събота сутринта. По думите й те били въведени само за 15 минути - докато преминавал багерът за първата копка на новия Онкологичен и лъчетерапевтичен център. След като разбра, че болните на хемодиализа са били принудени да вървят пеша след изтощителната процедура в петък вечер, д-р Георгиева извърши незабавна проверка, която обаче не откри нарушения.

"Разговарях с Неделчо Илиев, който отговаря за транспорта и охраната. Той ми каза, че портиерите са били инструктирани да не отбиват коли с болни на хемодиализа", каза д-р Георгиева, без да обясни какво е наложило предприемането на подобни ограничителни мерки десет часа преди посещението на здравната министърка.

От своя страна потърпевшите предположиха, че пазачите, които са на пенсионна възраст, явно не са разбрали правилно инструктажа на шефа си. "Имаше бариера, сигнална лента и ограничителни блокчета", свидетелстваха обидени пациенти.

"Влачихме се като пияни в тъмницата, докато стигнем до колите на близките ни, които не бяха допуснати да ни чакат пред Центъра по хемодиализа. Очевидно в стремежа си да се докара пред здравната министърка, МБАЛ "Света Марина" е готова с лека ръка да отпише пациентите си", коментират потърпевшите.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).