Борба с проблема: Това ли е най-странното варненско изобретение?

Автор: Димитър Щерев
Коментари (1)
08:29 / 23.07.2024
1469
Че България се слави като нация техническа, е ясно дори и на малките деца, иронично и с насмешка коментират варненци, който изпратиха снимката. Това ли е най-странното варненско изобретение, питат те. Неизвестно лице е поставило кашон под капещия климатик. Проблемът е решен – водата ще се събира в картонената кутия. Това че тя пречи на пешеходците е друга тема.

Темата с капещите климатици, под които се образуват локви е стара. Повечето настояват за генерално решение, но и повечето от хората нищо не правят, за да изведат течността на друго място. А решения има – по-дълъг маркуч, който отвежда водата или в улука, или поне в клоните на дърво, така че то да се полива.

Повечето хора не ги е еня къде са им курдисани климатиците. Важното е лятото да им е прохладно, а зимата – топличко. Пък тези от вън – кучета ги яли, коментират още варненци.

В чужбина е забранено климатик да капе, заради конденза, на обществено място.

Във Варна има нещо подобно, но е по-скоро с пожелателен характер. В Наредбата на общината за обществения ред и контрол пише:

Чл. 9. (1) Собствениците на обекти в сгради, съответно ползвателите, наемателите или обитателите, когато има такива, са длъжни:

2. при техническа възможност да отведат конденза, отделящ се от отоплителните и климатични системи, така че да не се оттичат върху стълбища, подходи, проходи, автомобилни рампи, тротоари и други площи за движение на граждани.

Това малцина го правят. Повечето се мислят за принцове и принцеси и не се интересуват от такива дребни неща. Нали са платили куп пари за апартамента си, другото не е тяхна работа, коментират варненци.

А какво е вашето мнение по темата?

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).