Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Борислав Гуцанов: 210 млн. лева ще е бюджетът на Община Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:25 / 15.02.2010Коментари (0)1204
© Varna24.bg
Това, което ще се промени тази година е контролът от страна на кмета и Общинския съвет по отношение на всички фирми, които работят на територията на общината. Той ще бъде завишен, тъй като е по-добре да заложим на превенция, отколкото да допускаме злоупотреби, каза на пресконференция днес председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов.

Параметрите на проекто-бюджета за тази година са близки до тези за миналата, а именно 209, 27 млн. лв. Повече средства в сравнение с 2009-та са заложени за социални дейности и здравеопазване. Запазени са и всички придобивки на пенсионерите и учениците в градския транспорт. Финансирани ще бъдат и 12 програми.

Община Варна ще се стреми да запази и функциите си на най-голям пряк и косвен работодател, като се запазят възможностите за реализирането на инфраструктурните проекти, каза още Борислав Гуцанов. По думите му в тях ще бъдат инвестирани общо 40 млн. лв. Те ще се използват в завършването на реконструкция на цялата ул. "Девня", разширяване и реконструкция на кръстовището на "Христо Смирненски" и др. За рехабилитация на уличната мрежа са предвидени 4 млн. лв. Проблемът с дупките обаче не може да бъде решен нито с парите от тазгодишния бюджет, нито с тези от следващия, призна Гуцанов. По думите му, за цялостна реконструкция са необходими 750 млн. лв.

На принципа на публично-частното партньорство пък трябва да бъдат изградени две нови детски градини -. в "Приморски" и "Владиславово", училището в кв. "Аспарухово" и мултифункционалната зала на Първа езикова гимназия. На същия принцип ще се решават въпроси и от пътната инфраструктура.

Има заложени буфери в проекто-бюджета на Варна, коментира Гуцанов. Той посочи, че по една от сметките има запазени средства, но отказа повече подробности. Припомняме, че на заседание на комисията по финанси местните депутати завишиха разходите на общината с 1,39 млн. лв., вследствие на което се наложи и изкуствено завишаване на приходната част.

Въпреки това не се очаква повишаване на никакви данъци и такси, коментира още шефът на местния парламент. До средата на годината със сигурност няма да има повишаване на таксата за детските градини, която сега е в размер на 48 лева. Най-вероятно тя ще се запази непокътната и до края на годината, обеща Гуцанов.

Дебатите по повод бюджета бяха много задълбочени и добронамерени, допълни шефът на местния парламент. По думите му е нямало политически и популистки изказвания.
Проекто-бюджетът на община Варна предстои да се гласува на сесия на местния парламент в сряда.

Източник: Днес +




Още по темата: общо новини по темата: 32
26.11.2010 »
10.04.2010 »
05.03.2010 »
03.03.2010 »
17.02.2010 »
17.02.2010 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: